שילוב של גבינות ויין באירועים הפכו כבר מקובלים בישראל ובעיקר בזכות עלית המודעות לאיכויות התוצרת החקלאית. הגבינות מוסיפות גוון לטעם היין ומאפשרות לטעמים נוספים להתחזק עם השילוב ביניהם, ממש כמו בשר ויין. בנוסף לטעם המשתלב היטב, ידוע כי הצרפתים מקנחים את הארוחה עם גבינות ויין ולא סתם, הגבינות בשילוב היין מתעכלות היטב ומעניקות תחושה נוחה. כאשר מתכננים ארוחה של יין וגבינות ,מחלב צאן או בקר, חשוב להתאים בין הגבינות והיין
במהלך חודש מאי 2011 יתקיים ברחבי הגליל והגולן פסטיבל "בשביל היין" זו השנה השנייה ברציפות. המשרד לפיתוח הנגב והגליל, הרשות לפיתוח הגליל יחד עם עמותות התיירות האזוריות, מועצת גפן היין והרשויות המקומיות, חברו יחד לייסד אירוע שנתי סביב נושא תיירות היין המתפתחת, בחבל ארץ היין המרכזי של ישראל. במסגרתו: שלל אירועי יין ביקבי הגליל והגולן, כנסים מקצועיים בשיתוף מכללות הצפון, ירידי יין, סיורים, טיולים, תרבות ואמנות
נשיא המדינה שמעון פרס השיק היום את "חבל כרמים" בגליל העליון במהלך סיור מיוחד . הנשיא קיים יום סיורים מיוחד ביקבים, בכרמים ובמבשלות הבירה והצדיע לתושבים על יוזמותיהם. במהלך היום בצר הנשיא ענבים, סייר בפארק התעשייה דלתון וביקר בקווי הייצור של מבשלת הבירה הייחודית Butterfly ובמרכזי המבקרים של יקב אדיר ויקב דלתון