להערכת אריקסון, מספר מנויי הפס הרחב גדל וצפוי לגדול בקצב דומה ועתיד לעמוד על למעלה מ- 3.4 מיליארד עד 2015 (מ-360 מיליון ב2009). מחקרים מראים כי שמונים אחוזים מגולשי האינטרנט יעברו לגלישה בהתקנים ניידים. בשווקים בוגרים התקנים המחוברים לפס רחב, הם המניעים את הצמיחה בתעבורת הרשת ולא האנשים. לפי חזונה של אריקסון, תוך עשור, נהיה עדים ל-50 מיליארד חיבורים. אם מצרפים לערכה זו את הנתונים, שהוצגו בחודש דצמבר האחרון כי תעבורת הנתונים בסלולר עלתה על תעבורת הקול אנו בהחלט עדים לשינוי במפת התקשורת העולמית.
עבור חלק מהאנשים מדובר בשאלה של נוחות ואילו עבור אחרים מדובר בצורך של ממש. בין השירותים, אותם יכולים מנויי הסלולאר לקבל, ניתן למצוא שירותי ארנק אלקטרוני בסלולאר, המאפשרים להעביר כספים גם מבלי להגיע אל הבנק; חקלאים יכולים להתעדכן במהירות, במקרה של שינוי פתאומי במזג האוויר; ילדים יכולים לגשת לתכני חינוך מקוונים. חיבור סלולארי מסייע רבות לפעולותיהם של עסקים קטנים ומניע צמיחה כלכלית.
חיבור של מכונה למכונה– M2M (Machine-to-machine) יהווה מרכיב עיקרי בצמיחה העתידית של תעשיית הסלולאר. להלן מספר דוגמאות לפיתוחים כאלה: חברות בתעשיית האנרגיה יוכלו להשתמש במונים חכמים, היודעים לקרוא את עצמם ולשלוח דיווח בכל ניתן יהיה לייעל תהליכי עבודה ולקצץ בהוצאות תפעוליות. בתחום התחבורה יהיו שלטים דיגיטליים, אותם ניתן יהיה לעדכן מרחוק; בתחום הצילום, מצלמה תוכל לשלוח תמונה לקצהו השני של העולם; אפילו מכונה אוטומטית לממכר שתייה קלה תדע לדווח כי יש צורך בחידוש המלאי. כל אלה הם דוגמאות ספורות לדברים שטכנולוגיית M2M תוכל לאפשר.