בטקס הזיכרון לקורבנות הסכסוך עמדו כ-200 ישראלים ופלסטינים דקת דומיה לזכר קורבנות הסכסוך והוענק אות פיוס לשני אנשי התקשורת, שלומי אלדר ונאסר אל-לאחם, אשר תרמו בצורה יוצאת דופן לקידום הפיוס בין שני העמים.
ניר אורן, המנכ"ל הישראלי בפורום המשפחות השכולות למען פיוס ושלום, אמר בטקס: "לאחרונה אנו עדים יותר ויותר לכך שתהליך השלום שביר, כמו גם לעד כמה קל לוותר ולהכנע לדעת קהל, לקיצוניים וללאומנות. יחד עם זאת אנו עדים לאומץ ולתעוזה הרבים הנדרשים כדי לשלם את המחירים הנדרשים, הפוליטיים והלאומיים כדי להגיע ליעד הנכסף. אנו, בפורום המשפחות השכולות הישראלי פלסטיני, יודעים כי הפיוס בין עמינו הוא אפשרי וכי הרוב המכריע של בני שני העמים מייחלים לסוף הסכסוך. בידינו אפוא הכלים להגשים חלום של דורות. אל לנו לתת לפחד לנהל אותנו, אנו מחויבים להתמיד בדרך של שלום."
חאלד אבו-עוואד, המנכ"ל הפלסטיני בפורום המשפחות השכולות למען פיוס ושלום, אמר: "הפחד כמו שטן נמצא בליבנו. בפורום משפחות שכולות, שהחליטו לא להכנע לפחד, ולא לקבור את התקווה והאנושות במקום שבו קברו את יקירהם. הפיוס הוא שמתעלה על הפצעים. אנו כאן כדי לקדם את הפיוס, התקווה והאהבה. אנו הוכחה חיה כי הפיוס אפשרי. "
במהלך הטקס הוענק אות הפיוס לשלומי אלדר - איש תקשורת, יוצר הסרט "חיים יקרים", המתאר מאבק על חייו של תינוק פלסטיני הסובל ממחלה גנטית ממנה מתו שניים מאחיו, על רקע הסכסוך הישראלי-פלסטיני והמלחמה בעזה. ונאסר אל -לאחם – איש תקשורת, עורך ראשי ב"מען" – סוכנות תקשורת עצמאית מבית לחם, הפועל להעברת מסרים תקשורתיים אובייקטיבים בין הצדדים הישראלי והפלסטיני.
לאחר הענקת האות אמר אלדר כי: "אני מאמין כי מפגשים בין ישראלים ופלסטינים, יצירת קשרים והכרת הצד השני הם שיביאו את השלום. מה שמתרחש כאן היום, המפגש בין ישראלים ופלסטינים, מבטל את הדמוניזיציה שכל צד עושה לשני, מביא לכך שכל החומות נופלות. באמצעות יוזמות דוגמת זו ניתן יהיה להגיע לפיוס."
נאסר אל-לאחם הוסיף כי: " מתוך כל הניסיון שלי גיליתי כי העם הפלסטיני אינו אלים, אלא כועס. כך גם הצד הישראלי. הדור הפלסטיני הצעיר לא דובר עברית, והדור הישראלי הצעיר לא דובר ערבית. אנו חייבים לתת לפלסטינים אפשרות להבין מה ישראלים אומרים, ולהיפך. אני שמח על קיומו של פורום המשפחות השכולות ומודה להם על הענקת האות."