מסבירה נטלי פולק, דוברת ההתאחדות באורנים: "היום ההפוך נועד לעורר מודעות לאופן העסקתן של עובדות הניקיון בקמפוסים הרבים בארץ, רובן מועסקות בקבלנות. העסקה בקבלנות משמעותה, במרבית המקרים, פגיעה רבה בזכויות סוציאליות בסיסיות, פיטורים פיקטיביים אחת לתקופה כדי למנוע הגדלת שכר, והטלת קשיים על התאגדות עובדים."
במהלך היום ההפוך, שהתקיים בתחילת החודש, התגבשה קבוצה גדולה של סטודנטים בקמפוס אורנים, שהתפצלה לצוותים קטנים, כשכל צוות מצטרף לעובדת ניקיון ועובד לצידה.
במהלך היום הסתובבו חברי האגודה בין הצוותים, ניקו ותיעדו. כמה מן הציטוטים:
א', סטודנט להוראה אמר כשבאו לצלם אותו: "לא באתי להצטלם, באתי לנקות!"
הסטודנטית מריה סיפרה על תחושה נוראית כאשר שתי חברותיה עברו לידה ואפילו לא העיפו מבט לעברה, רק בגלל שהחזיקה סחבה ומגב, ורק לאחר שהעירה את תשומת לבן שזו היא, הן אמרו: "אה מריה, לא שמנו לב שזו את". מריה : "הרגשתי כאילו הייתי אוויר ולא הסתכלו עלי בכלל רק כי ניקיתי".
איריס: "ניקיתי קומה שלמה ושטפתי אותה, יצאתי לדקה אחת לכיתה אחרת וכאשר חזרתי למסדרון ראיתי כי סטודנטית הפילה גלידה ואפילו לא טרחה להרים אותה, היא פשוט המשיכה ללכת וכל הגלידה שכבה לה על הרצפה שזה עתה שטפתי"
נטלי: "על בשרי הרגשתי את התסכול כשרגע אחרי ששאבתי חצי קומה בסיפרייה, כבר חזר הלכלוך. ממש רציתי להגיד לסטודנטים שהספרייה סגורה כי הרגע ניקיתי."
נטלי פולק: "על בשרינו חווינו את העבודה הקשה מאוד, את תחושת הניכור המורגשת מסטודנטים רבים ואת חוסר האכפתיות לעבודה של אדם אחר."
מספר ימים לאחר היום ההפוך, מוסיפה נטלי: "מעבר לעזרה ולמודעות אשר יצרנו, נוצרה היכרות בין הסטודנטים למנקות. כבר רואים יחס אחר, חיוכים וברכות בין הסטודנטים לבין צוות הניקיון וזה מחמם את הלב".