טכנולוג מזון הוא אדם אשר רכש ביושר את התואר שלו בהנדסת מזון או בתחום מדעי המזון. אחד מהיתרונות שהכי בולטים הוא ההבנה המקצועית תוך גדי הבטחה של איכות ובטיחות של המזון במפעלים אל מול הדרישות של חברות ההתעדה כמו, מכון התקנים, IQC ועוד כל מיני מכוני ההתעדה, אשר כולל בתוכו כמובן את משרד הבריאות. כאשר סוקר מאחד ממכוני ההתעדה המרובים או מפקח מטעם משרד הבריאות מגיע אל מבדק, יש לו דרישות גם מהבחינה של התשתיות וגם מהבחינה של הניהול של המערכת איכות והבטיחות של המזון אשר לא תמיד מובנות לכל קהל הלקוחות או לאדם שהוא מחוץ למקצוע. טכנולוג המזון ידע לזהות ולהבין בצורה מרבית את הפערים אשר קיימים כאשר הוא מגיע אל המפעל או אחרי הדרישות אשר עולות בגלל הביקורת או המבדק החיצוני, גם מהבחינה של התשתית וגם מהבחינה של מערכת האיכות והבטיחות של המזון, ולהעניק מענה מקצועי אשר מקשר בין הלקוח אל מכון ההתעדה או משרד הבריאות.
טכנולוג מזון הוא למעשה הכתובת העיקרית עבור כל אותם בעלי העסקים המתעסקים בתחום המזון, עסקים כמו מפעלים, דוכני קייטרינג וכיוצא בכך, אשר מעוניינים בייעוץ ועזרה מקצועית ומעמיקה בתעשיית המזון. בין אם מדובר בעסק שנמצא בצעדיו הראשונים ובין אם מדובר בעסק קיים ומבוסס הפועל בקיום בקרה ופיקוח אחר כלל ההתנהלויות בעסק ברחבי המחלקות השונות עד לאופן של הכנסת חידושים כאלו ואחרים כמו מוצרי מזון, מתכונים וכדומה.