לדברי ארבלי, הנוהל המעודכן מתקבל באופן חיובי על ידי גורמים שונים והוא מעריך כי זרם הבקשות ליטול חלק בנוהל הגילוי מרצון של כספים לא מדווחים יימשך.
כמו כן, הודיע ארבלי, כי הרשות מתכוונת להעמיק את פעולות השטח על מנת להגביר את כח ההרתעה בקרב בעלי עסקים, ולמנוע אי רישום תקבולים.
יו"ר ועדת הכספים של הכנסת, ח"כ משה גפני, אמר בכנס כי הוא רואה בדאגה רבה את העובדה שמספר מצומצם של בעלי הון ששולט על המשק ועל מוצרי המזון, מרחיב את שליטתו גם על כלי התקשורת. "זה מפחיד אותי. גם ביקורת לא נוכל להעביר ואני חרד גם לעליית מחירים וגם להיחלשות המשטר הדמוקרטי." לדבריו, הוא מקווה שהממשלה אכן תחל ביישום מסקנות דו"ח ועדת הריכוזיות במשק בשבועות הקרובים. "זה דבר שחייבים להפסיק אותו. אם לא נוגעים בזה, המשמעות היא עליית מחירים", אמר ח"כ גפני.
לדברי ח"כ גפני, הוא לא הופתע מהמחאה החברתית. "מדיניות המס שהייתה כאן שהמס העקיף גבוה יותר מהמס הישיר, הפכה אותנו למדינה מאד אכזרית, שאומרת שמי שאין לו כסף, או מובטל, או עובד שהכנסתו היא מתחת לקו העוני – יסבסד את מי שמשתכרים שכר גבוה. מדיניות זו חייבת להיפסק ואני שמח שזהו הכיוון עתה".
ח"כ גפני עקץ את ראש הממשלה, ואמר כי הקמת ועדת טרכטנברג נועדה למעשה כדי לשרוף זמן. ועדת הכספים רשאית ויכולה לקדם את כל השינויים בחקיקה, וכך אכן יעשה, מבלי צורך בועדת המומחים ובדו"ח. לדבריו, חברי הועדה מתכוונים לטפל בהקדם בשינויי חקיקת המס הנדרשים ואינם מתכוונים להמתין לאיש. לדברי ח"כ גפני, המחאה חייבת להימשך וגם אם לא ברחובות –רוחה חייבת להימשך בכנסת. "אסור להשאיר את המצב כמו שהוא, אסור להרפות".