פסוריאזיס הינה מחלת עור אשר מקורה יכול להיות גנטי, או במקרים רבים יותר - סביבתי. מחלת הפסוריאזיס מתבטאת, בתצורות הקלות יותר שלה, בפגמים באזורי הקרקפת, הציפורניים, הברכיים, המרפקים, בכפות הרגלים והידיים ולעיתים אף באברי המין. במקרים החמורים יותר של המחלה, היא מתפשטת לאזורים רבים ויכולה אף להתפשט לכל הגוף

כלים

עד היום לא התקיים שום טיפול שמאפשר לרפא באופן מוחלט את הפסוריאזיס, הרפואה ידעה רק להפחית את התפשטות הפגמים ולשפר את איכות החיים של הפציינטים. במחקר שנעשה בצרפת על חולי פסוריאזיס, אשר יישם פרוטוקול טיפולי בשיטת הנוטריפנקטורה, שיטה טיפולית חדשה שפותחה ע"י ביו מולקולאריים צרפתיים שחקרו את עקרונות הרפואה הסינית המסורתית, נמצא כי בכ- 70% מהמקרים, חולי הפסוריאזיס נרפאו מהמחלה והתופעות לא חזרו עד היום. המחקר נערך במשך תקופה של כחמישה חודשים.

צורת ההתבוננות החדשה על מחלת הפסוריאזיס, קשורה לרקמה העוברית; בימים הראשונים להיווצרותו של העובר, ישנו שלב של הפרדה בין 3 שכבות: המזודרם, האנדודרם והקטודרם. בהמשך כל שכבה מתוך השלוש, תפתח חלקים שונים בגוף העובר. שכבת האנדודרם תהיה קשורה להתפתחות העצמות והאיברים הפנימיים; שכבת המזודרם תהיה קשורה להתפתחות השרירים ולרקמות הפרדה ושכבת ההקטודרם תהיה קשורה להתפתחות העור והשיער.

לפי סברת הנוטריפונקטורה, כאשר אדם נמצא בסטרס (לחץ) הוא מאפשר למעשה לסביבה להשפיע עליו באופן ריגשי או פיזי. במקרים כאלה, הגוף יכול להגיב לסטרס ב"הפעלת" מחלת הפסוריאזיס, במיוחד כאשר ישנה הסטוריה גנטית משפחתית של המחלה.

בפרוטוקול הטיפולי שלה, הנוטריפנקטורה מחזקת את שכבת ההקטודרם הקשורה לרקמה העוברית, ודרך פרוטוקול טיפול של חמישה חודשים, מאזנת את התקשורת הבין תאית ומפחיתה את התחדשות תאי העור בהם ניכרים הגירודים והפציעות (המופיעים במהלך המחלה), אשר נעלמים תוך כמה חודשים ובמקומם מתפתחים תאים בריאים ללא ביטויים של המחלה.

עד היום הטיפולים הקיימים למחלת הפסוריאזיס הם באמצעות: משחות, הקרנות בקרינת אולטרא-סגול, או שהות בים-המלח עם חשיפה לשמש ולמלח. הטיפולים הקיימים עובדים למעשה רק על ההיבט הפיזיולוגי. פרוטוקול הטיפול החדש שמציעה הנוטריפנקטורה, לעומת זאת, עובד במקביל על הזכרון התאי, לצד ההיבט הנפשי-פסיכולוגי, כאשר המטופל לכל אורך זמן הטיפול נמצא הרבה פחות בסטרס, הסביבה הרבה פחות משפיעה עליו והסיכוי שלו להחלים הוא גדול יותר. כיום, הפרוטוקול הטיפולי החדש מאפשר לתת מענה לחולי פסוריאזיס עד להחלמה מלאה, שתשים מאחור את חוסר הנעימות הפיזיולוגי הקיים בתקופת המחלה וחוסר הערך העצמי הפסיכולוגי שהמחלה הזאת גורמת למרבית הלוקים בה.

הכותב הוא אריק שיש, ראש המרכז הישראלי לנוטריפנקטורה