הפסטיבל שהפך כבר למסורת מושך אליו רבים מתושבי הצפון ולהקות תיאטרון קהילתי מכל הארץ, ומייצג את הדעות, הקולות הריחות והתקוות של מגוון הקהילות בישראל.
שכונת נווה יוסף המאכלסת עולים מאתיופיה ומחבר העמים לצד ותיקים, ערבים ויהודים בני העדות השונות, דתיים וחילונים מהווה מיקרוקוסמוס של החברה הישראלית.
במשך כל השנה מתמודדים התושבים עם קשיי כלכלה, שפה, תרבות וחינוך. בשלושת ימי הפסטיבל מתכנסים בני העדות והמגזרים השונים, עם קבוצות תיאטרון מרחבי הארץ, לבטא את קשייהם ותקוותיהם באמצעות התיאטרון.
המופעים משקפים היבטים מגוונים של החברה הישראלית – בעלי אמירה חברתית, יחסי ערבים ויהודים בעיר המעורבת, הצגות שנוצרו על ידי אנשים בעלי צרכים מיוחדים, הצגות ילדים, תיאטרון רחוב, מופעים בשיתוף הקהל, מופעי מוסיקה ועוד.
בין ההצגות המסקרנות בפסטיבל –
- החיים בזבל הינה הצגה מתיאטרון חי-פה, בשיתוף קבוצת נגמלים מסמים.
- שהחיינו, הצגה על הזדקנות בביצוע דיירי בית האבות משען כרמל. במרכז ההצגה יום הולדת 100 לסבא-רבא – אותו מגלם מרדכי ארליך – שחקן שחגג מאה בינואר האחרון!
- עיבודים חדשים למעגל הקיר הקווקזי של ברטולד ברכט המוצג על ידי תושבי בית-שאן, ופאוסט של גיתה, המוצג על ידי נוער בסיכון.
- בהצגה הסוד הגדול חושפת מאיה בולצמן התעללות מינית מילדותה.
- דר' אריה יגודה, ראש מחלקת הפרייה חוץ-גופית בבי"ח מדיקל-סנטר, דור שני לניצולי שואה – כתב את המחזה לא חוזרים לקנדה על תקופת משפט אייכמן.
- בהצגה פשוט להיות בוחנות בנות 14-15 את הגבול בין שגעון לשפיות, דרך חשיפת סיפורים אישיים, כגון – כניסה של אחת הבנות לחטיבת ביניים, לאחר שנים בחינוך ביתי ללא קשר עם בי"ס.
- קבוצת עוורים וכבדי ראייה המציגה את קזבלן.
ערב פתיחה יתקיים ביום שלישי ה- 6/7/10 בשעה 19:00 – בהשתתפות להקת המחול האתיופית ביתא ישראל. הלהקה משלבת ריקודי אסקסטה מסורתיים מאתיופיה ומחול מודרני.
באירוע יוענק אות יקיר הפסטיבל ליוסי אלפי – ממייסדי התיאטרון הקהילתי בישראל. ביום השני של הפסטיבל יתקיים כנס אקדמי-מקצועי של יוצרי וחוקרי תיאטרון קהילתי בארץ, אשר מטרתו היא שינוי מעמדו של התיאטרון החברתי בישראל.
הכניסה לכל המופעים – חינם!