הרצל יאקה

(כלכלה צודקת)

הסתדרות המזון והפרמצבטיקה במרחב העמקים חתמה על שני הסכמים קיבוציים חדשים. ההסכם במפעל עוף טוב בבית שאן נוגע לכ- 260 עובדים ותוקפו עד לתום שנת 2014. במסגרת ההסכם תינתן תוספת שכר של שקל אחד לשעת עבודה לשכר הבסיס לכלל העובדים בכל שנה. כך שתוספת השכר הכוללת בתקופת ההסכם תעמוד עד כ- 20% לרוב עובדי המפעל המשתכרים שכר מינימום. בנוסף, עובדים המועסקים למעלה משנתיים יקבלו תוספת ותק של 1% על כל שנת עבודה