בדיון מיוחד בוועדת המשנה של וועדת החוץ והביטחון של הכנסת התברר כי עו"ד אסנת מנדל נציגת משרד המשפטים מנהלת מחלקת בגצים בפרקליטות המדינה לא פעלה בהתאם לנהלים ובמקום לפנות למזכירות המשלה בקשר לפינוי הצו קיבלה את הוראתו הישירה של שר הביטחון אהוד ברק
בדיון מיוחד שנערך היום בוועדת המשנה של וועדת החוץ והביטחון של הכנסת בנוגע לאכיפת הבנייה ביו"ש בעקבות הריסת הבתים במגרון וחשיפת מסמך הלמוז אמר יו"ר הוועדה ח"כ זאב אלקין "הופתעתי מאוד ממכתבו של ראש המנהל האזרחי משום שהוא סותר את כל הדו"חות הרשמיים של היחידה לפיקוח במנהל האזרחי. אותם דוח"ות מלמדים אותנו, כביכול, כי מתקיימת בשטח אכיפה שוויונית פחות או יותר של הריסת מבנים לא חוקיים בשני המגזריים, הן היהודי והן הפלסטיני. אין דבר יותר מקומם מאשר אי אכיפה שוויונית של החוק."
בדיון השתתפו יו"ר הוועדה ח"כ זאב אלקין, מתאם הפעולות בשטחים האלוף איתן דנגוט, ראש המנהל האזרחי תא"ל מוטי הלמוז, נציג מחלקת הבגצי"ם בפרקליטות, ח"כ מיכאל בן ארי, ח"כ ציםי חוטובלי וח"כ יעקב כץ, ראש מועצת יש"ע דני דיין, יו"ר מועצת שומרון גרשון מסיקה יו"ר מועצת הבקעה דוד אלחיאני.
אבי רואה ראש מועצת מטה בנימין אמר בדיון כי יחסי העבודה שלו עם המנהל האזרחי וכל מי שנוגע בתחומים האלה הם מאוד קונקרטים ונכונים אבל יחד עם האמירה הזאת יש תחושה קשה מאוד שיש פגיעה במרקם החיים של ההתיישבות היהודית בתחומים מסוימים לעומת זאת יש מאמץ לשיפור החיים של הערבים "זה לא נכון שהצבא צה"ל ומי מטעמו ינהל את ההתיישבות היהודית ביהודה ושומרון, זה לא נכון שמח"ט שהחשיבה שלו צריכה להיות נגד טרור יתעסק עם אילוצים וחשיבה אזרחית, חייבים לעשות בזה שינוי אנו מאמינים שאנחנו נשאר כאן לעולמי עד והיא תלך ותתרחב."
לגבי מגרון אמר רואה כי "יש כאן אכיפה יותר מרצון לעמוד אחרי החוק ולהביא את החוק לביטוי אחרי הבניה היהודית, ראינו את זה בצו ההקפאה שהוראתו בחטא, וגם במיגרון למרות שאין לו אישורים מסודרים, המקום הוקם לפני 11 שנה בידיעת כל גורמי הממשלה, באנשים שהגיעו לשם כדי להקים ישוב חדש צריך לזכור את זה, אני מדבר על כל הבניה בהתיישבות בבנימין כאשר היו שם הרבה פיגועים ואיומים. הוקם שם ישוב המוטיבציה שהתגלתה בליל ההרס יש כאן עניין של ייקוב הדין את ההר, בלי לתת את הדעת בסופו של לילה העירו שם משפחות אחר חצות הלילה מדובר בתקדים"
יו"ר מועצת יש"ע דני דיין "אני חושב שהאירוע במגרון חייב להיחקר ולהילמד להפקת לקחים לעתיד הקרוב. ההריסה במגרון הייתה התנדבות של ממשלת ישראל, לא היה צו של בג"צ שחייב להרוס את הבתים האלה, ראש ממשלת ישראל הוא לא ראש ממשלת ישראל מינוס מנהל אזרחי, ככל שאני יודע גם פרקליטות המדינה וגם המנהל האזרחי הם זרועות שלו, אני אומר את הדברים כדי להפיק לקחים בעתיד. חייבים לחקור את הסוגיה של מי קבע את מועד ההריסה ומדוע קבע את מועד ההריסה הזה, היה לפחות עוד שלושה שבועות, שר בכיר בממשלת ישראל שראש הממשלה הטיל עליו את הטיפול בעניין ביקש מכתב מאנשי מגרון ובלחץ שלנו הם נתנו אותו בסופו של דבר, כלומר הדרך לגבש את המתווה שבעקבותיו הייתה נפתחת הדלת לפנות לבג"צ לאחד את התאריכים הייתה פתוחה ומישהו החליט לסקל את זה, אני מעריך שזה מישהו בדרג אזרחי. המידע שיש ברשותי מצביע על כך שכל צמרת המדינה על זרועותיה השונות פרט לזרוע המחוקקת התגייסה כדי לבטל את הצו הזה. בשעה שלוש וחצי לפנות בוקר לא היה צו של בג"צ להרוס את הבית, אבל מעטים השרים שהסכימו להתעורר כדי לבטל את ההריסה ורבים השרים שהתעוררו כדי לאשר אותה."
יו"ר מועצת הבקעה, דוד אלחיאני "בכוונת המנהל האזרחי לקחת את אותם פורעי חוק ולהכשיר את הבניה הבלתי חוקית שלהם, מדובר בפורעי חוק ואמורים לפנות אותם והיום בגלל כל אותם אישורים שקיבלו פורעי החוק יתכן והנתונים יהיו אחרים."
ראש המועצה האזורית שומרון גרשון מסיקה "מדובר במדיניות שמתייחסים למתיישבים כסוג ב', זו אפליה לאורך כל הדרך זה לא הצבא, זה הפוליטיקאים שעושים לעצמם עבודה קלה, האפליה הזאת צריכה להיפסק"
עו"ד אסנת מנדל נציגת משרד המשפטים מנהלת מחלקת בגצים בפרקליטות המדינה התייחסה להרס הבתים במגרון ואמרה כי במהלך ליל הפינוי היא קיבלה פנייה משר הביטחון לבטל את הצו שהוצא נגד הפינוי משום שכוחות הצבא כבר היו בשטח.
חשוב להדגיש כי במהלך מתוקן הייתה צריכה נציגת משרד המשפטים ליידע קודם את מזכיר הממשלה ולא לנהוג כפי שנהגה. בעקבות הדברים תקף אותה ח"כ מיכאל בן ארי ואמר כי "היא פורעת חוק בשם החוק" כמו כן תקף בן ארי את ראש המנהל האזרחי תא"ל מוטי הלמוז ואמר כי "אי שויון אכיפת החוק בין מתיישבים לפלשתינאים מעידה כי אין תוכו כברו".