לדברי רידניק משמעות הדבר היא שירות בסדר גודל של 60% מהמחזור החרדי שצפוי לעמוד ב-2015 על כ-8,000 איש (בני 21). היום מתגייסים כ-800 חרדים בשנה לצבא. בשירות האזרחי משרתים קרוב ל-1,500 איש חלקם עושים שירות של שנתיים.
ועדת גבאי היא צוות בין-משרדי שעוסק בהכנת תוכנית לאומית להוצאת הגברים החרדים לעבודה. המלצות הועדה אמורות להגיע לדיון בממשלה בשבועות הקרובים. בין היתר הוועדה אמורה לגבש מסקנות לגבי קצבת הבטחת ההכנסה של האברכים.
סמנכ"ל עמותת חדו"ש לחופש דת ושוויון, שחר אילן, אמר בתגובה ש"צריך לגייס את החרדים במעשים ולא בתוכניות ודיבורים. כל זמן שההקצבות וההטבות לאברכים גדולות כל כך אין להם כל עניין לצאת לשירות ולעבודה. ממשלה שתמשיך להיכנע לסחטנות של המפלגות החרדיות לא תוציא את החרדים לשירות ולעבודה. מי שרוצה בכנות להשיג את היעד הזה יהיה חייב לבטל את קצבת הבטחת ההכנסה לאברכים, ולקבוע כי שורה ארוכה של קצבאות רווחה יותנו בעבודה".
אילן חשף בישיבת ועדת העבודה והרווחה בכנסת שדרות כי מספר האברכים שמממנת המדינה ממשיך לגדול בקצב ממוצע של 5,000 איש בשנה. זאת, למרות המאמצים הגדולים של הממשלה להוציא את האברכים לשוק העבודה. מספר האברכים שמממן משרד החינוך עמד על 65 אלף ב-2008. הוא גדל ל-68 אלף ב-2009 ול-75 אלף השנה. זהו גידול של 7,000 אברכים בשנה האחרונה בלבד.
לדבריו, "המדינה משקיעה מאות מיליוני שקלים בשנה במאמץ הלאומי של הוצאת אברכים לשוק העבודה ומתברר שהדבר מועיל רק בשוליים". הסיבה לכך היא ש"באותו זמן מסייעת המדינה בהיקף הרבה יותר גדול למי שנשאר בישיבות. זאת, באמצעות קצבות והנחות שונות". הממשלה מטביעה את המשק בים של אברכים", אמר אילן. "היא מבטיחה עוד הרבה דו"חות עוני קשים על העוני מרצון במגזר החרדי".