מהאקדמיה נמסר כי תהליך הסינון הקפדני של האוניברסיטאות ושל הוועדה המקצועית של קרן המלגות, מבטיחים כי זוכי המלגות הם חוד החנית של חוקרי העתיד של מדינת ישראל בתחומי מדעי הטבע, מתמטיקה, מחשב , מדעי החיים והנדסה.
מייסד קרן המלגות, מרסל אדאמס ממונטריאול קנדה ייסד את קרן המלגות בשנת 2005 ועד כה זכו לקבל את המלגה היוקרתית באקדמיה (בנוסף ל-12 השנה) עוד 47 חוקרים ישראלים מבטיחים. אדאמס, ציוני נלהב, חוגג השנה יום הולדת 90. הוא החל את דרכו כניצול שואה חסר כול מרומניה שלחם במלחמת העצמאות ובהמשך הפך ליזם נדל"ן מצליח בקנדה. אדאמס יגיע לישראל לפתיחת סמינר אדאמס יחד עם בנו, המרצה אורח, ד"ר ג'וליאן אדאמס, שיספר על התרופה החדשה Velcade, אותה פיתח לטיפול בסרטן הדם. את האירוע יפתח פרופ' רפאל משולם, יו"ר חטיבת מדעי הטבע של האקדמיה, שיישא דברי ברכה. באירוע ישתתפו ראשי אוניברסיטאות ומוסדות מחקר, דיקנים, אישי ציבור, חוקרים וחברי האקדמיה .
בין מקבלי המלגות השנה יהיה הדוקטורנט איתי רופמן, 27 , שקשור מזה עשור שנים עם ד"ר ג'יין גודול, חוקרת השימפנזים הנודעת. עבודת הדוקטורט של רופמן באוניברסיטת חיפה, מתמקדת בחקר תכונות השימפנזים כ "בני אדם קדמוניים". ה- DNA של השימפנזים זהה ב-99.4% לזה של האדם, והם קרובים לאדם יותר מאשר לקופי-האדם האחרים (גורילות ואורנג-אוטאנים). מחקרו של איתי, תומך ומרחיב ממצאים אלה, על-ידי חשיפת מגוון התכונות האנושיות אצל השימפנזים, במטרה להוכיח שהם שייכים למשפחה האנושית. רופמן גם חשף את יכולותיהם של שימפנזי-הבונובו ברי השיח, קאנזי ופאן-באנישה, לצייר סמלים פיגורטיביים בעלי משמעות עבורם, ולפרש סמלים אלה – תכונות שנחשבו עד עתה ייחודיות לאדם. כמוכן, הצליח איתי ללמד את קרוב משפחתו בן ה-23 הלוקה בפיגור שכלי בינוני לצייר באופן פיגורטיבי, ולבטא עצמו בפנטומימה, וזאת באמצעות צפייה בסרטי וידאו המראים את יכולותיהם המגוונות של שימפנזים וגורילות המתקשרים עם בני אדם.
איתי מתכנן הקמת שמורה לתרבות השימפנזים בהר כרמל, שתאפשר חיים תרבותיים לשימפנזים שישוחררו מהשבי לגור במערות, לייצר כלי אבן ועץ כמו שהם נוהגים בטבע. במסגרת התנדבותו בתוכנית החינוכית של מכון ג'ין גודול הוביל רופמן פרויקטים חינוכיים שונים בארץ ומחוצה לה, וביניהם אף נתן הרצאות ופעילויות לילדי הכפר רג'ר שבגבול הלבנון בנושא קבלת האחר וקידום השלום.
עוד בין המלגאים אביטל סויסה , בת למשפחה חרדית בצפון ירושלים שבה 11 אחים ואחיות, שחוקרת ומחפשת תרופה למחלת הסוכרת באוניברסיטה העברית בירושלים. אביטל היא היחידה מבין אחיה ואחיותיה שאחרי תיכון המשיכה ללימודי השכלה גבוהה. לאחר שלמדה בתכנית לחרדיות במכללת הדסה במסלול ללבורנטיות הוצע לה לרכוש ניסיון מעשי במעבדת מחקר. מהר מאוד התגלתה כשרונה הרב והיא התחילה לימודים לתואר שני. היא המשיכה למסלול ישיר לדוקטורט משנת 2008. אביטל מקדישה זמן רב ללימודיה ולזכותה הצלחות מרשימות המוגדרות כנדירות לסטודנט בשלב כה מוקדם בקריירה אקדמית. היא מתחילה לעבוד מוקדם בבוקר ורק לעתים רחוקות עוזבת את המעבדה לפני 11 בלילה. אביטל היא תלמידת המסטר הראשונה בעולם שהציגה את עבודתה בקונסורציום היוקרתי של ה- NIH בארה"ב.
עוד בין המלגאים קלים יפרמנקו מאוניברסיטת תל-אביב העושה דוקטורט במדעי המחשב. הוא נולד בבירת קזחסטן בשנת 1982 ועלה לארץ בשנת 1995. אוהב מתמטיקה מגיל צעיר ובגיל 9 הוא ניצח בתחרות העירונית למתמטיקה. בארץ בכיתה י' הוא סיים בגרות במתמטיקה ומגיל 17 התקבל כסטודנט מלא בתכנית הטכניון למצטיינים.