הוכמן הצטיין בקרבות וזכה לשני ציונים לשבח, מהגבוהים בצבא פולין. באוקטובר '44 נכנעו המורדים והוכמן הובל ביחד עם חבריו לקרבות לשבי במחנה שבויים גרמני. "באחד מביקוריו האחרונים של קצי'נסקי בישראל, עדיין כראש עיריית ורשה, פגש את אבי והציגו בהתרגשות לפני כל המשלחת הפולנית כגיבור פולין, והזמינו לבקר בוורשה ביום השנה למרד" נזכר רמי הוכמן "ההזמנה אכן הגיעה, וכעבור מספר שנים, כאשר קצי'נסקי כבר כיהן כנשיא פולין, להפתעתנו התקבלה הזמנה רשמית אישית מנשיא המדינה, המזמין את אבי ומשפחתנו להשתתף בטקס לציון 65 שנה למרד ורשה. הנשיא העניק כבוד רב ויחס אישי מדהים וליווה אותנו במהלך ביקורנו, ויותר מכך – בשנה שעברה אף ביקש להעניק לאבי את אות הצטיינות של הרפובליקה הפולנית בדרגת אביר, כהוקרה על פעילותו. אין ספק כי היה מדובר באדם מיוחד, אשר השואה והעם היהודי היו חשובים עבורו, יהי זכרו ברוך" סיכם מנכ"ל בית לוחמי הגטאות.
ח"כ ניצן הורוביץ, יו"ר אגודת הידידות הפרלמנטרית עם פולין, הביע צער כבד על מותם של נשיא פולין, רעייתו, ובכירי המימשל הפולני, בהתרסקות המטוס, ושיגר תנחומים לעם הפולני.
"הנשיא קצ'ינסקי הדגיש תמיד את קרבתו ואת ידידותו לישראל ולעם היהודי. תחת נשיאותו העמיקו מאוד הקשרים בין פולין לישראל בכל התחומים, ופולין התבלטה כאחת המדינות הידידותיות ביותר לישראל באירופה", אמר הורוביץ.
הורוביץ, בתפקידו כעיתונאי, קיים ראיון מיוחד עם הנשיא קצ'ינסקי במהלך ביקורו האחרון בירושלים, בו הדגיש הנשיא את מאמציו להעמקת היחסים עם ישראל ואת מאבקו באנטישמיות.
"קצ'ינסקי ייחס משמעות עצומה לשימור הזיכרון ולחשיפת פרטים נוספים מפרשת טבח הקצינים הפולנים ביער קאטין, על-ידי הצבא האדום. הפרשה הזו היא בבחינת טראומה לאומית בפולין, ומעיבה עד עצם היום על יחסי פולין-רוסיה. מותו של הנשיא בדרך לעצרת הזיכרון בקאטין, הוא טרגדיה נוראה".