בית משפט השלום בטבריה הטיל קנס של 15,000 שקלים, או 75 ימי מאסר תמורתו, על נאשם בעבירת שייט בכינרת. בנוסף נגזרו עליו 5,000 שקלים על תנאי למשך שלוש שנים, במסגרת הסדר טיעון.
לקראת חג הסוכות שייפתח בסוף השבוע מפרסם מגן דוד אדום את מדריך הבטיחות השנתי שלו, ובו הנחיות לבניית סוכה בטוחה, לשהייה בה ולטיולים בחול המועד. ברקע: גבר כבן 30 נפצע אתמול באורח בינוני לאחר שנפל מגובה במהלך בניית סוכה בלוד.
הממונה על השוק ההון הודיעה על כניסתה לתוקף של הרפורמה בתעריפי ביטוח החובה. הרפורמה בדמי הביטוח לכלי רכב תיכנס לתוקף בינואר 2017. נהגים צעירים, נשים ונהגים בכלי רכב פרטיים בעלי מערכות בטיחות מצילות חיים ייהנו מהוזלות משמעותיות של עד כ- 40%.
בתקופת החורף חלה עלייה משמעותית בהיפגעות הילדים כתוצאה מתאונות בבית, כוויות, הרעלות ותאונות דרכים
ל"ג בעומר: הוראות בטיחות סביב המדורה -המכון לאיכות ברפואה של ההסתדרות הרפואית מפיץ נייר הוראות בטיחות וטיפול רפואי ראשוני במקרה של כוויה
ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת אישרה היום לקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק הממשלתית, המסדירה קביעת נוהלי בטיחות, בריאות וגהות במקומות עבודה. הצעת החוק קובעת, בין היתר, כי שר הכלכלה והתעשייה יקבע בתקנות מגבלות חדשות ועדכניות על חשיפת עובדים לקרינה ולחומרים מסוכנים כמו אסבסט ואבק מזיק
תעודות הוקרה ופרסים הוענקו לזוכים בתחרות הארצית למצוינות בבטיחות ובגיהות בעבודה לשנת 2011. שר התמ"ת שלום שמחון: ב- 2010 קיפחו חייהם 64 איש בתאונות עבודה. מנכ"לית המוסד לביטוח לאומי אסתר דומיניסיני: ב-2010 שולמו קצבאות לנפגעי ונכי תאונות עבודה בסך 3.5 מיליארד ₪
למעלה מ- 150 ילדים נהרגו בשנתיים האחרונות בבית ובסביבתו, כך עולה מנתוני ארגון 'בטרם' לבטיחות ילדים. כ- 60% מכלל האשפוזים של ילדים מתאונות, הם כתוצאה מתאונות בבית. חלק גדול מהתאונות מתרחשות בחודשי החופש הגדול, בהם הילדים מבלים שעות רבות יותר בבית. ההערכה היא כי במהלך החודשיים הקרובים יובהלו למעלה מ – 15,000 ילדים לחדרי המיון בישראל כתוצאה מתאונות בבית.