nutrifankaturaנוטריפונקטורה, שיטה טיפולית חדשה למיגוון של בעיות בריאותיות שאושרה לשימוש בארץ לא מזמן, פותחה ע"י מדענים מתחום הביו מולקולריה שחקרו את עקרונות הרפואה הסינית, וכתוצאה ממחקר זה פיתחו שיטת טיפול המבוססת על העברת מידע אל גרעין התא. רפואה מערבית? רפואה אלטרנטיבית? אריק שיש, ראש המרכז הישראלי לנוטריפונקטורה, מנסה לענות על השאלות במאמר מיוחד ל- thepulse בריאות

כלים

התהום הפעורה בין הרפואה האלטרנטיבית לרפואה המערבית המימסדית מזכירה לפעמים את הפערים בין יום ולילה, כאשר הרפואה המערבית בזה לרפואה האלטרנטיבית וטוענת כי אין בה כל היגיון מדעי, ואילו הרפואה האלטרנטיבית מצידה, מבקרת את הרפואה המערבית על שימוש בכימיקלים המזיקים לגוף האדם ועל עירוב האינטרסים של חברות התרופות במתן טיפול.

לפני כ- 20 שנה, החלה קבוצת מדענים מתחום הביולוגיה המולקולרית מצרפת לחקור, את הרפואה הסינית המסורתית. לאחר שרבים בעולם המערבי כבר התנסו בטיפולים סינים מסורתיים, בעיקר מתחום האקופנקטורה, ונוכחו לדעת כי לעיתים קרובות טיפולים אלה מועילים ועוזרים. קבוצת החוקרים הציבה לה למטרה; לנסות ולפענח את ההיגיון המדעי העומד מאחורי הרפואה הסינית ולאחר מחקרים מעמיקים, אף הצליחה.

את הפתח להיווסדה של הנוטריפונקטורה פתחה עבודתם של ד"ר פופ (Fritz A. Popp) וד"ר לקובסקי ((Georges Lakovsky בתחילת המאה העשרים. ד"ר פופ וד"ר לקובסקי חקרו דינמיקות של תחלואה והבראה, ובניסוי מסויים, הזריקו תאים סרטניים לצמחי גרניום, בתנאים סביבתיים שונים. תוצאות הניסוי הראו שכל הצמחים מתו, פרט לצמח שסביבו נמתח מעגל המורכב מתערובת מתכות. חזרות על ניסוי זה הראו שכאשר הטבעת הרב מתכתית הוצבה מסביב לצמח גרניום עוד לפני הזרקת התאים החולים לתוכו, הצמח פיתח עמידות מוגברת וכלל לא 'נדבק' במחלה.

באמצעות שימוש במעגלים רב מתכתיים, הוכיחו השניים מדעית, את קיומם של קשרי הגומלין בין הסביבה לבין החומר החי. בהמשך, בשנות ה- 70 בצרפת, החל ד"ר פטריק וורה, שעמד בראש צוות חוקרים בתחום הרפואה והביולוגיה המולקולרית, לחקור את עבודתם של פופ ולקובסקי. וורה בנה תיאוריה על העברה אלקטרומגנטית של "מידע", באמצעות שילובי מינרלים, הנקרא ע"י גרעיני התא, המוביל, בהתאם לסוג המידע המוכנס לתא, לפעולה, כלומר מחלה, או התגברות על מחלה.

וורה ניסה לשחזר את התוצאות שהושגו על צמחים, בבעלי חיים ובבני אדם. באמצעות אותם מעגלים רב מתכתיים, המונחים על חלקים שונים של הגוף בהם התגלו בעיות, ניסו וורה וצוותו לאזן את האזורים המופרעים, כלומר, להביא להבראה. תוצאות הניסוי הפרקטי אפשרו לוורה לנסח את עיקרון "תהודת התא" והתערבות הסביבה בגוף. בשימוש באלקטרוגרפיה, גילה וורה נקודות מסויימות בגוף האדם, בהן ניתן להבחין בפעילות חשמלית גבוהה יותר, לאחר מכן הוא גילה כי נקודות אלו הן למעשה אותן נקודות המוכרות ברפואה הסינית המסורתית כ"נקודות טינג". וורה החל לחפש שיטה חדשה לאזן את הגוף באמצעות העברת מידע לתוך התא, וגילה למעשה תדרים חשמליים של מרידיאנים שונים בגוף האדם (אותם מרידיאנים המוכרים מהרפואה הסינית). בעקבות התגליות, וורה בנה מערך של שילובים שונים של מינראלים, המתאימים למרידיאנים השונים בגוף וכך יצר למעשה תחום רפואי חדש – הנוטריפונקטורה.

הנוטריפנקטורה, משלבת את עקרונות הרפואה הסינית עם עקרונות הביולוגיה המולקולרית המדעית – מערבית. השיטה איננה משתמשת במחטי דיקור או בכימיקלים, אלא בנוטרימנטים, שהם כדורים קטנים המיועדים ללעיסה והם מכילים תשלובת של מינרלים המעבירים מידע אלקטרומגנטי לתאים על מנת לאזן את מרידיאני הגוף. הפיתוח הצרפתי המודרני המשלב את ההסתכלות על האדם לפי הרפואה הסינית עם הרפואה המתקדמת ביותר – רפואה תוך תאית, יצר למעשה קשת חדשה של כלים, כך שהמינרלים מעבירים מידע ישירות אל תוך תאי הגוף, ומלמדים את הגוף כיצד לתקן את הבעיה בעצמו. כמובן, ששילובים שונים של מינרלים מטפלים בסוגים שונים של בעיות.

ההשפעה היא מהירה מאוד, על-ידי המידע האלקטרומגנטי המגיע באופן ספציפי לתאים בגוף, ללא תופעות לוואי, ללא תלות, ומכיוון שהטיפול לא כולל מחטים או כימיקלים, הוא מתאים לכולם - מבוגרים, זקנים, צעירים, נשים בהריון ואף ילדים ותינוקות. הנוטריפונקטורה מייעלת ומתחזקת את הזרמים החיוניים של הגוף על מנת להגיע לא רק למצב של בריאות, אלא יותר מכך, למצב של חיות (ויטאליות). לאחרונה, לאחר קבלת אישור ממשרד הבריאות להבאת הנוטרימנטים לארץ והתחלת טיפול בהם, נפתח המרכז הישראלי לנוטריפונקטורה בבני-ברק.

arik_shaishבמסגרת פעילות המרכז, החלו טיפולים בישראלים הסובלים מקשת מגוונת ביותר של בעיות וצרכים, שהשיטה החדשה מסוגלת לתת להם מענה ובהם: הפחתת סטרס, עייפות כרונית, מצבי רוח, נדודי שינה, דיכאון וחרדות, ג'ט לג, עצבנות, דיכאון לאחר לידה, מיגרנות, פריג'ידיות או חוסר בחשק המיני, דרך בעיות אורגניות כגון צליעה, דלקות חוזרות ובעיות יציבה, ועד לצרכים ספציפיים ובהם פיתוח קול, שיפור תוצאות ספורטיביות, דלקות חניכיים, פחד מטיפולי שיניים ועוד. המושג נוטריפנקטורה עדיין חדש לקהל הישראלי, כפי שהאקופנקטורה היתה חדשה בזמנו, אולם לי אין ספק כי זוהי רפואת העתיד.

הכותב הוא אריק שיש, ראש המרכז הישראלי לנוטריפונקטורה