רפאל ממבר

(בארץ)
צילום: יח"צ

התאחדות התעשיינים: בישראל הולכת ומתפתחת תעשיית מזון קטנה ואיכותית במיוחד - על פי נתוני ההתאחדות, מתוך 1,762 מפעלי מזון בישראל, כ- 82% הם מפעלים קטנים ובינוניים, וכ- 18% הם מפעלים גדולים. התאחדות התעשיינים ערכה שבוע שעבר סיור מיוחד לאנשי תקשורת במפעלי מזון קטנים, אשר מייצרים מוצרי "בוטיק" איכותיים לקהל הישראלי, במעמד ראשי איגוד המזון ובכירים בהתאחדות.

(תזונה וכושר)
רפאל ממבר, מנהל הפיתוח ובעלים של יצרנית מוצרי המזון הטבעי והגרנולה "רפאל'ס

כצרכנים התרגלנו בשנים האחרונות לטרנד הסיסמאות: טבעי, אורגני, ללא 'משהו', אך בקריאה נוספת בגב האריזה עדיין מופיעים מונחי ההירוגליפים שהם בעצם שמות התוספים הכימיים, המשמרים למיניהם וצבעי המאכל. לרוב אין אנו יודעים מה הפירוש אך מסתמכים על הבטחת היצרן למזון טבעי/אורגני ומאמינים כי אנו מכניסים לגופנו חומרים טבעיים ומזינים. אך למרבה הצער, חברות רבות מסתמכות על אי יכולתנו לפענח את המונחים המצויינים בגב האריזות ולמרות ההבטחה כי המזון הינו אורגני/טבעי/אינו מכיל וכו' עדיין מוכרות לנו תוספים מלאכותיים שונים במסווה 'נקי'.