פסטה

נוצר ב-17.05.2011 02:05
(מתכונים)

פנה ארביאטה - מתכון מומלץ של המסעדה האיטלקית "טרנטינו" בחיפה, למנת פסטה מצויינת ברוטב שמן זית, שום ועגבניות


פנה ארביאטה - מתכון מומלץ של המסעדה האיטלקית "טרנטינו" בחיפה, למנת פסטה מצויינת ברוטב שמן זית, שום ועגבניות

חמרים לארבעה סועדים:

500 גר' פסטה פנה.

4 כפות שמן זית.

שן שום מעוכה.

פלפל שטה יבש גרוס -לפי הטעם.

800 גר' עגבניות קלופות מרוסקות.

קורט סוכר.

מלח, פלפל שחור לפי הטעם.

4 כפות פטרוסיליה קצוצה.

גבינת פרמג'יאנו מגוררת.

אופן ההכנה:

במחבת עם תחתית עבה שמים את השמן והשום.

מחממים על להבה בינונית עד שהשום מזהיב.

מרחיקים את השום ומוסיפים פלפל שטה. מגבירים להבה.

כאשר השמן חם מוסיפים את העגבניות והסוכר.

מביאים לרתיחה, עוברים ללהבה קטנה.

מבשלים את הפסטה. כאשר היא מוכנה שומרים מעט ממי הבישול. מסננים ומחזירים לסיר.

מעלים את הרוטב ללהבה גבוהה. מוסיפים מעט ממי הבישול של הפסטה ומערבבים. טועמים מלח ופלפל.

מוסיפים את הפטרוסיליה, מערבבים ויוצקים מיד את הרוטב על הפסטה שבסיר.

מערבבים ומעבירים לצלחות הגשה, מלווים בפרמג'יאנו.

(מתכונים)

רביולי בטטה: מתכון עשיר של מסעדת פרנג'ליקו. המנה תוצג בשבוע הבא ב"שבוע טעמים בעמקים 2011", שייפתח בעמק יזרעאל ב- 16 בינואר 2011