לפי פילוח מקרי המוות שנבדקו ואוששו כמוות ללא סיבה עלה כי בישראל נמצאו 0.25 אחוז תמותה לאלף לידות בשנים 2000 עד 2014 מול 0.3 אחוז בארצות בעלות השיעור הנמוך ביותר בעולם. מנגד עלה בדיון כי במרבית המקרים לא בוצעו בדיקות מקיפות אלה, שיש בהן להציל חיים.
חה״כ איילת נחמיאס ורבין, יו״ר שדולת המשפחה הישראלית, בעקבות ריבוי מקרים של ״מוות בעריסה״ :״זאת היא טרגדיה קשה למשפחות, ולפחות חלק מהמקרים יכלו להימנע אם היה יותר מידע נגיש להורים."
יו"ר הועדה לזכויות הילד, חה"כ זבולון אורלב: המשטרה צריכה לעשות בדק בית בנושא תמותת תינוקות בישראל. ד"ר יורם בן יהודה, לשעבר מנהל מיון ילדים בבית החולים הדסה עין כרם התייחס למקרה המוות של התינוק שארע אמש, לכאורה בשל חנק מאוכל: "קשה לקבל את הסיבה הזו. בגיל פחות משנה יש נטייה לקרוא לתמותה פתאומית של תינוק 'מוות בעריסה' וזה מקומם"
השבוע מציין ארגון הבריאות העולמי את שבוע המודעות לנושא הנקה. למרות שהנקה היא פעולה טבעית, נשים רבות בוחרות שלא להניק את ילדיהם אלא להשתמש בתחליפי חלב. מיה קרת, אחות במחלקת יולדות במרכז הרפואי זיו, אומרת כי להנקה הטבעית יתרונות רבים על פני השימוש בתחליפי החלב והיא תורמת גם לאם וגם לתינוק