לחם אורגני

(בארץ)

סקר של משרד החקלאות לבדיקת "כשרות" התוצרת האורגנית בישראל חושף חומרי הדברה במוצרי מזון המוגדרים כאורגניים: אחוז החריגה בשאריות חומרי הדברה עמד בשנת 2010 על 8.6%, שיפור לעומת 24% חריגה בשנת 2009. מרבית החריגות נמצאו בלחמים. עוד נמצא בסקר שכלל הפירות והירקות שנבדקו נמצאו נקיים משאריות חומרי הדברה, אך בלחמים אורגניים ופירות מיובשים אורגניים התגלו שאריות חומרי הדברה למרות שהצרכנים סבורים שסימונם כאורגניים מגן עליהם מחומרי הדברה