אחת הערים המובילות במספר ההצבעות, נכון לחודש לפני חתימת התחרות, היא בייג'ינג. מדובר בעיר בעלת היסטוריה מעניינת ואתרים מרכזיים ששווה לבקר בהם.
להלן שלושה מהם:
הארמון הקיסרי, העיר האסורה- העיר האסורה אשר שוכנת בלב בייג'ין, היא הפנינה הארכיטקטונית של ארמונות קיסריים בסין העתיקה, והיא גם קומפלקס מבני העץ העתיקים הגדול והשלם ביותר על אדמות. העיר האסורה החלה להיבנות בשנת 1406 לספירה בפקודתו של הקיסר השני לשושלת מינג, ג'ו די, ובנייתה נשלמה כעבור 14 שנה.
העיר האסורה נבנתה בקפידה על פי כללי הטקס, הנורמות הפוליטיות והרוח המוסרית שהיו רווחים בקיסרות הפיאודלית. המערך המבני שלה, גודלה, צורת הבניינים, הקישוטים הצבעוניים והריהוט כולם בלא יוצא מן הכלל ממחישים את העליונות וכובד המשקל של הסמכות הקיסרית. המבנים המרתקים ביותר בעיר האסורה הם שלושת ההיכלות הגדולים: היכל ההרמוניה העליונה, היכל ההרמוניה האמצעית והיכל שמירת ההרמוניה.
שלושה מבנים אלה הם הזירה העיקרית שבה הקיסר הוציא אל הפועל את סמכותו השלטונית וקיים את הטקסים המפוארים. היכל ההרמוניה העליונה הוא לב העיר האסורה כולה, והכס הזהוב של הקיסר ניצב במרכזו. היכל זה הוא גם המבנה המהודר ביותר בתוך תחומי העיר האסורה.
העיר האסורה היא מתחם הארמונות וההיכלות העתיקים הגדול והשלם ביותר שנשמר על פני כדור הארץ. על פי רישומי ספרי ההיסטוריה, בזמן בניית העיר האסורה העסיקה שושלת מינג 100 אלף בנאים מקצועיים ומיליוני פועלים שכירים. חומרי הבניין הגיעו מכל רחבי סין, אף ממקומות הרחוקים אלפי קילומטרים כמו אזור הספר שבדרום מערב סין, מחוז יונאן. נוסף על כך, על פי הנתונים הקיימים, בתור ארמונו של הקיסר העיר האסורה אוצרת בתוכה למעלה ממיליון פריטי עתיקות שערכם לא יסולא בפז, שישית מהמספר הכולל של העתיקות בסין, ובהם פריטים רבים יחידים במינם, הנמנים על האוצר הלאומי. בשנת 1987, נכנסה העיר האסורה לרשימת אתרי המורשת העולמית של אונסק"ו.
מקדש השמיים- קומפלקס מבני הפולחן הגדול והשלם ביותר השמור בסין כיום. כדי להתפלל למזג אוויר טוב ולשלום בממלכה, קיסרי סין לדורותיהם היו חייבים לקיים טקסים בכל שנה, להקריב קורבנות ולהתפלל אל השמים, האדמה, השמש והירח, אל ההרים, הנהרות והרוחות. הטקס החשוב ביותר מבין הטקסים היה טקס הפולחן לשמים. קיסר סין כונה "בן השמים", וקיסרי סין השונים משלו בעם וניהלו את המדינה מתוקף מעמדם כ"בן השמים". פולחן השמים הפך גם לזכותם הבלעדית, שלא הייתה בידי נתיניהם. מקדש השמים נוסד בשנת 1420 לספירה, והיה אתר פולחן השמים והארץ של קיסרי שושלות מינג וצ'ינג. הוא שוכן מדרום לעיר האסורה, ושטחו גדול פי 4 משטחה. החומה המקיפה את מקדש השמים מדרום מרובעת ומסמלת את הארץ, והחומה הצפונית בצורת חצי עיגול מסמלת את השמים. עיצוב זה נולד מן התפיסה העתיקה בסין שלפיה השמים עגולים והאדמה מרובעת. מקדש השמים מחולק לשני חלקים: המקדש הפנימי והמקדש החיצוני. המבנים החשובים מרוכזים בקצה הצפוני והדרומי של הציר המרכזי אשר עובר באמצע המקדש הפנימי.
מקדש טאן-ג'ה וג'יה-טאי- עוד לפני שנבנתה העיר בייג'ין, הוקמו באזור ההררי שממערב לה שני מקדשים בודהיסטיים גדולים ומרשימים. מקדש טאן-גֶ'ה הממוקם בפאתיה המערביים של בייג'ין, הוקם בשנה הראשונה של הקיסר יונג ג'יָה משושלת ג'ין המערבית, שנת 307 לספירה. לאורך ההיסטוריה, זכה המקדש לכמה שמות רשמיים, אך הואיל ומאחורי המקדש נמצאת בריכת מים טבעית (בריכה בסינית – טאן) וההרים המקיפים אותו מלאים בעצי תות סיניים (הנקראים בסינית גֶ'ה), התקבע השם העממי של המקדש – מקדש טאן-ג'ה. מקדש גְ'יֶה-טאי ממוקם על "הר האוכף", גם הוא ממערב לבייג'ין, על הכביש המוביל לכיוון מקדש טאן-ג'ה. המקדש נבנה בשנתו החמישית של הקיסר ווּ דֶה משושלת טאנג. בתקופת שושלת ליאו, אשר שלטה בצפון סין במאות ה-10 וה-11, הוקם במקום מזבח שבו הוכנסו מצטרפים חדשים אל עולם הנזירות הבודהיסטי, ומאז נהרו למקום המונים בבואם לקבל את נדר הנזירות. השם של המקדש נובע מכך שמזבח זה הוא הגדול ביותר מסוגו בסין כולה, שכן המילה גְ'יֶה פירושה בסינית "פרח נזירות" (במקור ג'יה הוא פועל שפירושו "לנטוש", ופרח הנזירות הוא מי שנוטש את החיים הארציים) ואילו "טאי" פירושה במה.
הרדיו הבינלאומי של סין:הרדיו הבינלאומי של סין (CRI) הנמצא בבעלות ממשלת סין, נוסד בדצמבר 1941 והוא מהווה כיום את אחד מגופי התקשורת הגדולים במדינה. בספטמבר 2009 הוקדם גם אתר האינטרנט העברי של הרדיו המהווה את המדיום התקשורתי הממלכתי הראשון של סין בשפה העברית. האתר ששם לו למטרה להציג באופן ישיר וללא תיווך את התרבות והתיירות בסין, מכיל ידיעות חדשותיות ומידע בנושאים שונים הקשורים בסין: תרבות, אתרי תיירות, כלכלה, כנסים ותערוכות, ידע כללי וכן חומרים מוקלטים. נכון להיום, ל CRI אתרי אינטרנט ב 61 שפות שונות.
אתר האינטרנט העברי של הרדיו: http://hebrew.cri.cn/