שני חומרי הגלם שהכי מתאימים אחד לשני הם תפוחי אדמה וגבינות, וכך נוצרה מנת האוסורי:בצק גרוזיני פריך בצורת עיגול במילוי תערובת גבינות גאורגיות, הנאפה בתנור אבן. המתכון שלפניכם באדיבות השף סימו בן חובל מהמסעדה הגיאורגית "פטרה" הממוקמת בחוף הקשתות באשדוד.
אי אפשר לחגוג מסביב למדורת ל"ג בעומר בלי תפוחי אדמה מפוחמים - "קרטושקס". אבל כל אלה ששומרים על המשקל ועל הבריאות בורחים ממנה כמו מאש. ד"ר אולגה רז מנהלת המחלקה למדעי התזונה בפקולטה למדעי הבריאות באוניברסיטת אריאל עושה לכם סדר, בין הטוב שבתפוח אדמה ובין מה שמיותר וכדאי להימנע ממנו.
ל"ג בעומר כבר כאן, ועימו תפוח האדמה הצלוי, עם שמנת, חמאה או סתם מלח. לפני שנצפה את תפוח האדמה בנייר כסף ונשליך למדורה, לפניכם מספר עובדות וטיפים אודות המאכל הרשמי של ל"ג בעומר