כלים

יום הסוכרת העולמי 2011 מציין את פרסום המהדורה החמישית של אטלס הסוכרת של הפדרציה הבינלאומית לסוכרת (IDF). נתונים חדשים מצביעים על כך שמספר האנשים שחיים עם סוכרת צפוי לעלות מ-366 מיליון ב-2011 ל-552 מיליון עד 2030. באזור המזרח התיכון וצפון אפריקה, ל-32.6 מיליון אנשים או 9.1% מאוכלוסייה יש עכשיו סוכרת והמספר הזה צפוי להכפיל את עצמו בתוך פחות מעשרים שנה

הפדרציה הבינלאומית לסוכרת (IDF) צופה שעד 2030, 11% מאזור המזרח התיכון וצפון אפריקה או 59.7 מיליון אנשים יחיו עם סוכרת. שש מבין עשר המדינות בעולם שבהן תפוצת הסוכרת הגבוהה ביותר נמצאות באזור.

הפדרציה מעריכה שיש עד כדי 19.2 מיליון אנשים שעדיין לא אובחנו. הנתונים החדשים לגבי האזור גם מראים שהתפוצה באזור של סוכרת מסוג 2 בקבוצות הגיל היותר צעירות גבוהה משמעותית מהממוצע העולמי.

ד"ר אמיר- קמראן ניקוסוחאן טאיאר, יו"ר אזור המזרח התיכון וצפון אפריקה של הפדרציה, אמר: "עכשיו חיוני יותר מאי פעם שנאמץ גישה רב מגזרית בהתמודדות עם הסוכרת. עלינו לעודד ממשלות במדינותינו לנקוט בגישה של בריאות בכל מדיניות ולעודד אנשים, במיוחד הורים, ללמוד את הסיכונים הקשורים לסוכרת ולהכיר את הסימנים".

הנתונים האזוריים משקפים את העלייה המזעזעת בסוכרת ברמה הגלובלית. "בכל מדינה ובכל קהילה ברחבי העולם, אנו מפסידים בקרב נגד המחלה האכזרית והקטלנית הזאת", אמר ז'אן קלוד מבאניה, נשיא הפדרציה הבינלאומית לסוכרת (IDF). "אנו רוצים שיום הסוכרת העולמי 2011 יביא את נתוני הסוכרת המדאיגים האלה למוקד ההתעניינות העולמית".

הנתונים האלה מתפרסמים בעקבות המפגש בספטמבר של 193 ראשי מדינות וממשלות באו"ם בניו יורק כדי להסכים על הצהרה מדינית בנוגע למחלות לא מידבקות ובכללן סוכרת.

אפשר לראות את המחויבות של הפדרציה לריסון מגפת הסוכרת במזרח התיכון בבחירתה לקיים את קונגרס הסוכרת העולמי הדו-שנתי בדובאי מה-4 עד ה-8 בדצמבר. הקונגרס הזה הוא ההזדמנות היחידה של קהילת הסוכרת העולמית להתאחד במקום אחד בקביעות.

כדי לשמור על מודעות גבוהה בחודש שלפני הקונגרס, הפדרציה השיקה את הקמפיין Check out for Diabetes, שבמסגרתו מלונות באזור התבקשו לתרום לתוכנית "חיים לילד" על ידי הרמת תרומה על כל חדר תפוס בימים של קונגרס הסוכרת העולמי.

התקווה היא שקמפיינים כמו יום הסוכרת העולמי ימשיכו להעלות את קולם של האנשים עם סוכרת ויעברו מתמיכה לפעולה בקנה מידה גלובלי.

יום הסוכרת העולמי 2011 מציין את פרסום המהדורה החמישית של אטלס הסוכרת של הפדרציה הבינלאומית לסוכרת (IDF). נתונים חדשים מצביעים על כך שמספר האנשים שחיים עם סוכרת צפוי לעלות מ-366 מיליון ב-2011 ל-552 מיליון עד 2030, אם לא תינקט פעולה דחופה. זה שווה לבערך שלושה מקרים חדשים כל עשר שניות או כמעט עשרה מיליון בשנה. הפדרציה גם מעריכה שמספר האנשים שלא מודעים לכך שיש להם סוכרת מגיע עד כדי 183 מיליון.

בכמה מהאזורים העניים ביותר בעולם כמו אפריקה, שבה מערכות הבריאות התמקדו באופן מסורתי במחלות זיהומיות, מקרי הסוכרת צפויים לעלות ב-90% עד 2030. לפחות 78% מהאנשים אפריקה לא מאובחנים ולא יודעים שהם חיים עם סוכרת.

נתונים אחרים שיפורסמו היום מראים גם:

-- 80% מהאנשים עם סוכרת חיים בארצות שבהן ההכנסה נמוכה ובינונית.

– 78,000 ילדים מפתחים סוכרת מסוג 1 בכל שנה.

– המספר הגדול ביותר של אנשים עם סוכרת הם בטווח הגילים 40-59.

"בכל מדינה ובכל קהילה ברחבי העולם, אנו מפסידים בקרב נגד המחלה האכזרית והקטלנית הזאת", אמר ז'אן קלוד מבאניה, נשיא הפדרציה הבינלאומית לסוכרת (IDF). "אנו רוצים שיום הסוכרת העולמי 2011 יביא את נתוני הסוכרת המדאיגים האלה למוקד ההתעניינות העולמית. אנו דורשים שמנהיגי הציבור והעולם יפעלו בעניין הסוכרת עכשיו".

"מנהיגי העולם הכירו בגודל ובהשפעה של המחלות האלה ובצורך הדחוף לפעול. בכמה תחומי מפתח רצינו התחייבויות ומטרות חזקות יותר אבל ההצהרה תאיץ את ההתפתחות הבינלאומית בנוגע לסוכרת ומחלות לא מידבקות, ותציל מיליוני אנשים ממוות ונכות שניתנים למניעה", אמרה אן קילינג, מנכ"לית הפדרציה הבינלאומית לסוכרת (IDF) ויו"ר ברית המחלות הלא מידבקות.

הפדרציה מחויבת לתרגם את ההתחייבויות של האו"ם למעשים על ידי קידום דרגה חדשה של שותפות שכוללת את הציבור, אנשים פרטיים ועמים.

התקווה היא שקמפיינים כמו יום הסוכרת העולמי ימשיכו להעלות את קולם של האנשים עם סוכרת ויעברו מתמיכה לפעולה בקנה מידה גלובלי.

אודות יום הסוכרת העולמי

יום הסוכרת העולמי מצוין בכל שנה ב-14 בנובמבר. את קמפיין יום הסוכרת העולמי מובילה הפדרציה הבינלאומית לסוכרת (IDF) והארגונים החברים בה. מיליוני אנשים ברחבי העולם משתתפים בו בתמיכה בסוכרת ומודעות לה. יום הסוכרת העולמי נוצר ב-1991 על ידי הפדרציה הבינלאומית לסוכרת וארגון הבריאות העולמי כמענה לחששות הגוברים לגבי הסכנה הבריאותית המחריפה שהסוכרת מהווה כיום. יום הסוכרת העולמי הפך ליום רשמי של האו"ם ב-2007 עם קבלתה של החלטת האו"ם 61/225. הקמפיין מפנה את תשומת הלב לסוגיות בעלות חשיבות רבה לעולם הסוכרת ושם את הסוכרת באופן בולט במוקד ההתעניינות הציבורית. השנה הזאת היא השלישית בקמפיין חמש שנתי שיעסוק בצורך ההולך וגדל בתוכניות להספקת מידע על סוכרת ולמניעתה.

www.worlddiabetesday.org

אודות הפדרציה הבינלאומית לסוכרת (IDF)

הפדרציה הבינלאומית לסוכרת (IDF) היא ארגון גג של יותר מ-200 ארגוני סוכרת לאומיים ביותר מ-160 מדינות. היא מייצגת את האינטרסים של המספר ההולך וגדל של אנשים עם סוכרת ואלה שבסיכון. הפדרציה מובילה את קהילת הסוכרת מאז 1950. משימתה של הפדרציה היא לקדם את נושא הטיפול, המניעה והריפוי של הסוכרת בכל רחבי העולם. www.idf.org.

אודות התוכנית "חיים לילד"

התוכנית "חיים לילד" של הפדרציה הבינלאומית לסוכרת נוסדה ב-2001 בתמיכת המועצה האוסטרלית לסוכרת (שנודעה בעבר בשם סוכרת אוסטרליה – ניו סאות וולז) ו-HOPE worldwide. זאת תוכנית תמיכה חדשנית ובת קיימא שבה אנשים, משפחות וארגונים תורמים תרומות בכסף או בעין כדי לעזור לילדים עם סוכרת במדינות מתפתחות. למידע נוסף על המהדורה החמישית של אטלס הסוכרת ולסטטיסטיקה לפי מדינות בקרו באתר: http://www.idf.org/diabetesatlas/