פתיחת מסעדה היא הגשמת חלום בעבור אלו האוהבים לבשל ולארח. אמנם רבים חולמים על פתיחת עסק בתחום המזון, אך לא כולם אכן מגשימים את החלום. אלו שכן מעזים ומגשימים את החלום מגלים עולם של אתגרים, טעמים, תחרות עסקית, שיתופי פעולה בינלאומיים ושאר חוויות.
ההחלטה כיצד לנהל את העסק, באמצעות עוסק מורשה או חברה בע"מ, צריכה לאזן בין עלויות הניהול הנוספות של חברה בע"מ, לעומת ההגנה שזו מקנה לכם. ההמלצה הרווחת היא לפתוח חברה בע"מ מעל מחזור כספי מסוים בלבד – אולם זוהי הסתכלות כלכלית נטו, שאיננה מביאה בחשבון את ההבדל המשפטי.