"ענבי ציון" הינה חברה מובילה בייצור חומרי גלם עבור תעשיית המזון, מומחית בפיתוח מוצרים ותהליכי יצור מתקדמים. בענבי ציון מתאימים את המוצר לצרכי הלקוח, ומוצאים את הדרך הטובה יותר לפתח את המוצר ולהפתיע את הצרכן, באמצעות מוצרים שונים שהחברה מפתחת ומייבאת, הדרכות וימי עיון בהם מדגימים וממחישים שימוש נכון ומקורי בחומרי הגלם, שימוש באמצעי ייצור מתקדמים ועוד.
ענבי ציון שמה לה למטרה להוביל את קטגוריית הפטיסרי בארץ. לשם כך, ייבאה באופן בלעדי את מותג הפטיסרי הותיק irca. Irca מתמחה בפיתוח ושיווק חומרי גלם לקונדיטוריות, מאפיות וגלידריות. ענבי ציון בחרה להתמקד ולייבא בשלב הראשון 4 קטגוריות מובילות ומשמעותיות ביותר בתחום הקונדיטוריה: בסיסים, קרמים, ציפויים ושוקולדים.
ראו מספר מתכונים עשירים בטעמים ומרקמים , פרי עטו של השם קונדיטור ערן שוורצברד, עם מגוון חומרי הגלם של ענבי ציון ו- irca. ענבי ציון תציג את חומרי הגלם שלה במסגרת תערוכת ישראפוד המאורגנת ע"י קבוצת שטיר.
מתכון לבצק סופגניות
500 גר' קמח
25 גר' שמרים
80 גר' סוכר
120 גר' חלב
200 גר' ביצים
8 גר' מלח
גרידת תפוז ,וניל
80 גר' חמאה
אופן הכנה:
ü מניחים בקערת המיקסר שמרים,סוכר וחלב מערבבים קלות עם מטרפה ידנית
ü מניחים מעל את הקמח וביצים ולשים 5 דק' במהירות בינונית עם וו לישה .
ü לאחר 5 דק' מוסיפים את החמאה ומלח ולשים לעוד 5 דק'
ü מניחים את הבצק בקערה מקומחת ועטופים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה
ü שוקלים למנות של 50 גר' כול אחד ,מכדררים לכדורים חלקים ומניחים
על תבנית עם נייר אפיה משומן עם מעט ספריי שמן על הנייר ,ומתפיחים עד הכפלת הנפח
ü מטגנים בשמן בחום של 170 מעלות כ – 2 דקות מכול צד .
להכנת סופגניות פרווה - ממירים את החלב למים ואת ה- 80 גר' חמאה ל 80 גר' מרגרינה
מתכונים והכנת סופגניות: שף קונדיטור ערן שוורצברד
מסקרפונה מייפל ותפוחים
שילוב מרגש של גבינה עם רוטב מייפל ,מביא לנו קרם מעודן מתקתק אבל מאוד מאוזן בזכות הגבינה
למילוי -
500 גר' גבינת מסקרפונה
250 גר' רוטב מייפל מק"ט 2730014
מערבבים הכול יחד בקערת מיקסר בעזרת וו גיטרה עד קבלת קרם חלק ומניחים למס' שעות במקרר (רצוי להכין לילה לפני על מנת לקבל מרקם נוח לזילוף). מניחים בשק זילוף ,וממלאים את הסופגניות .
לקישוט-
ציפוי גנש לבן עם תפוחי עץ -
200 גרם שוקולד לבן מק"ט 2700226/ 2200012 irca
100 גרם שמנת
מחממים את השמנת, מוזגים מעל לשוקולד הלבן ומערבבים לקבלת גנש חלק. מקררים עד לסמיכות הרצויה.
מזלפים את הקרם ומקשטים מעל עם מקלות/ צ'יפס תפוח עץ
רעיונות נוספים -
· ניתן לערבב את המסקרפונה עם מלית פסיפלורה מק"ט 2710041
· ניתן לטחון דובדבני אמרנה מק"ט 2520015 ביחס של 150-180 גר' לכול 500 גר' גבינה ולערבב יחד
למי שגבינת מסקרפונה סמיכה לו, יכול להמיר בגבינת שמנת רגילה
תות וליצ'י
טוויסט חמצמץ עם נגיעות שוקולד צבעוני לסופגניית ריבת התות הקלאסית
למילוי -
300 גר' ריבת תות קטיפתי מק"ט 2700023
100 גר' ליצ'י משומר (מסונן מהנוזלים לא לזרוק נשתמש בו לגלייז)
טוחנים היטב למחית חלקה ומניחים בשק זילוף למילוי הסופגניות.
לקישוט: גלייז תות עם ליצ'י -
250 גר' נאפג' (גלזורה) מק"ט 2700143
40 גר' מיי ליצ'י
60 גר' ריבת תות קטיפתי מק"ט 2700023
מערבבים הכול יחד בעזרת מיקסר מוט עד קבלת מרקם חלק
מחממים קלות לפני הציפוי של הסופגנייה .
מקשטים עם תות, ליצ'י ודיסק שוקולד ירוק
רעיונות נוספים - ניתן להמיר את אותו מתכון עם ריבת משמש מק"ט 2500058 ולשלב בו נענע קצוצה
שוקולד לבן
סופגניה מהירה וקלה להכנה, עם שוקולד לבן בטעם עשיר ועמוק
למילוי –
300 גר' מלית שוקולד לבן מק"ט 2200012
20 גר' קוקוס לבן
25 גר' קוקוס קלוי וממותק
מערבבים ומניחים בשק זילוף וממלאים את הסופגניות .
לקישוט – ציפוי גנש לבן –
200 גרם שוקולד לבן מק"ט 2700226/ 2200012 irca
100 גרם שמנת
מחממים את השמנת, מוזגים מעל לשוקולד הלבן ומערבבים לקבלת גנש חלק. מקררים עד לסמיכות הרצויה.
טובלים את הסופגניה בקוקוס קלוי.
רעיונות נוספים -
קינדר באונו- מערבבים קרם שוקולד לבן עם מחית פרלינה (נוגט אגוזי לוז)
200 גר' שוקולד לבן מק"ט 2700226/ 2200012 irca
50 גר' מחית פרלינה
מערבבים עד קבלת קרם הומוגני
מקשטים עם אגוזי לוז גרוסים גס מעל ואבקת סוכר
אספרסו עם קרמבל קקאו שקדים
קרם עם דגש ארומטי של אספרסו ניתן להעשיר אותו עם ליקר קפה ,גרידת לימון ותמצית פריחת הדרים
מילוי –
קרם אספרסו מק"ט 27000246 לפי טעם אישי וגודל סופגנייה
מניחים בשק זילוף וממלאים את הסופגניות
קישוט - קרמבל שוקולד
150 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
150 גר' סוכר חום
150 גר' שקד טחון
1 גר' מלח
115 גר' קמח
35 גר' קקאו מנופה
אופן הכנה:
· מניחים בקערת המיקסר-סוכר, שקד טחון, קמח, מלח וקקאו
· מוסיפים את החמאה ומערבבים עם גיטרה עד קבלת מרקם פירורי
· מניחים על תבנית ומקררים/מקפיאים
· מניחים בתבנית שיכבה אחידה, אופים בחום ב 160 מעלות כ 12 עד 15 דק'
צפים בגלסה קפה
500 גר' שוקולד לבן מ"קט 2200038 irca
50 גר' שמן
כ.ש תמצית קפה
מצפים בגלסה קפה ומפזרים קרמבל קקאו מעל מפדרים עם מעט קקאו
קרם קטאלן ברולה ספרדי (קרם וניל)
סופגניה עם קרם מעולה שלא תוכלו להפסיק לאכול..... מאד פשוט וקלה להכנה.
למילוי -
500 גר' קרם וניל מק"ט 2700174
כ.ש קינמון טחון
10 גר' גרידת לימון
1/3 מקל וניל (לא חובה)
מערבבים ומניחים בשק זילוף ,ממלאים את הסופגניות .
לקישוט-
לאחר שהסופגניות יוצאות מהטיגון מצפים בסוכר – אבקת סוכר לא נמסה עמידה בטיגון מק"ט 2200066 irca
רעיונות נוספים -) –
1. סופגניות אוריאו -
מילוי –
500 גר' קרם וניל מק"ט 2700174
100 עד 150 גר' שברי בצק פריך ושוקולד
קישוט –
100 גר' קרם וניל מק"ט 2700174 עם שברי עוגיות אוראו ומעט אבקת סוכר
2. וניל עם פרג תפוז –
מילוי -
300 גר' קרם וניל מק"ט 2700174
100 גר' מלית פרג
10 גר' מעדן תפוז
קישוט –
מקשטים בגנש שוקולד לבן, מפזרים מעל פרג שלם וקוביות תפו"ז מסוכר מק"ט 2700186
להכנת גנש שוקולד -
200 גרם שוקולד לבן מק"ט 2700226/ 2200012 irca
100 גרם שמנת
מחממים את השמנת, מוזגים מעל לשוקולד הלבן ומערבבים לקבלת גנש חלק. מקררים עד לסמיכות הרצויה.
לימון בזיליקום
הרמוניה מושלמת של קרם לימון חמצמץ עם מרנג מתוק, וניחוח רענן של בזליקום טרי
למילוי –
300 גר' קרם לימון מק"ט 2200012 irca
10 עלי בזיליקום
שוטפים את הבזיליקום וטוחנים יחד עם הקרם לימון לקרם הומוגני .מניחים בשק זילוף וממלאים את הסופגניות.
לקישוט -
250 גר' פונדנט מק"ט 2200067 irca
צבע מאכל צהוב
מחממים הכול יחד מעל בן מרי (או מחממים במיקרו) ל35 מעלות ,מערבבים למשחה חלקה והומוגנית ומצפים את הסופגניות . מפזרים מעל מרנגים שבורים, אבקת סוכר לא נמסה ועלי בזיליקום
פיסטוק – מאלבי
סופגניה במילוי קרם מאלבי, בציפוי קרם פיסטוק מושלם (ומוכן!)
למילוי –
קרם מלאבי -
200 גר' קרם וניל מק"ט 2700174
50 גר' בסיס פטל מק"ט 2200003
תמצית מיי ורדים לפי הטעם
מערבבים היטב, מניחים בשק זילוף וממלאים את הסופגניות .
לקישוט
קרם פיסטוק - אירקה
פיסטוקים קצוצים
עלי ורדים מסוכרים
ניתן להוסיף אבקת סוכר לא נמסה עמידה בטיגון מק"ט 2200066 irca
בנופי
סופגניה בסגנון תאילנדי עם קרם פרלין בלתי נשכח, בננות ועוגיות לוטוס
למילוי -
300 גר' קרם וניל מק"ט 2700174
150 גר' בננות בשלות ומעוכות
מוסקט טחון לפי הטעם
1/4 מקל וניל
מערבבים הכול יחד לקרם אחיד ,מניחים בשק זילוף וממלאים את הסופגניות.
לקישוט
כ.ש (כמה שרוצים) קרם פרלין מריר (קראנץ') מק"ט 2200017 irca
כ.ש. קרם שוקולד לבן מק"ט 2700226
פרוסות בננה דקות
על מנת להדביק את הבננות – יש לעשות שימשו בקרם מילוי עוגיות לוטוס
ניתן להוסיף אבקת סוכר לא נמסה עמידה בטיגון מק"ט 2200066 irca
מניחים את הקרם בשק זילוף עם צינטר חלק 5 מ''מ ומזלפים בחלק העליון של הסופגנייה
מקשטים בעוגיות לוטוס, בננות, ואבקת סוכר.
סופגניות בציפוי זהב עם קרם טופי קרמל
סופגניה חגיגית עם קרם זהב יחודי, מושלמת לאוהבי הז'אנר המתוק....
למילוי –
500 גר' קרם טופי קרמל מק"ט 2200021 irca
מניחים את הקרם המוכן בשק זילוף וממלאים את הסופגניות
לקישוט -
ציפוי זהב 2200056 irca
דפי קרמל דקיקים
לדפי קרמל דקיקים
250 גר' סוכר
מכינים קרמל יבש מהסוכר ,יוצקים על משטח סילפט ומקררים היטב, שוברים את הקרמל וטוחנים במג'ימיקס לאבקה
מפדרים את אבקת הקרמל מעל סילפט לשיכבה אחידה ולא דקה מידיי
אופים בתנור בחום של 170 מעלות מספר דקות עד קבלת דף קרמל דק ואחיד
מקררים ומניחים מעל לסופגניות .
מצפים את הסופגניות בציפוי קרמל מקשטים עם דפי קרמל דקיקים.
ניתן להוסיף אבקת סוכר לא נמסה עמידה בטיגון מק"ט 2200066 irca
אקזוטיקה
סופגניה כיפית, חגיגי וצבעונית, מתוקה עם נגיעות חמוצות של פסיפלורה
למילוי
500 גר' קרם שוקולד לבן מק"ט 2200012 irca
50 גר' בסיס מנגו מק"ט 2200098 irca
מערבבים הכול יחד למרקם חלק ממלאים בשק זילוף ומזלפים לתוך הסופגניות.
לקישוט
500 גר' פונדנט מק"ט 2200067 irca
כ.ש מלית פסיפלורה מק"ט 2710041
מחממים הכול יחד מעל בן מרי (או מחממים במיקרו) ל35 מעלות ,מערבבים למשחה חלקה והומוגנית ומצפים את הסופגניות .
ניתן לקשט עם -
קוקוס טחון
עלי ירוקים
פטל אדום
ניתן להוסיף אבקת סוכר לא נמסה עמידה בטיגון מק"ט 2200066 irca