"מצבות" מזויפות התגלו בבית הקברות העתיק ממילא, במרכז העיר ירושלים. מפקחי מינהל מקרקעי ישראל, שנשלחו לבדוק בית קברות מוסלמי עתיק על אדמות מדינה, באיזור ממילא, במרכז העיר ירושלים, נדהמו לגלות כ 500 "מצבות" מזויפות שהוצבו ע"י התנועה האיסלמית, במעורבות אישית של שייח' ראאד סלאח – ללא קברים של ממש
מפקחי מינהל מקרקעי ישראל נדהמו לאחרונה לגלות כי בתחום שטח בית הקברות העתיק ממילא, בו לא מתבצעת קבורה מעשית מזה עשרות שנים , עוד טרם הקמת המדינה, "צצו" 500 "מצבות " חדשות, באזור בו לא תועדו מצבות.
מפקחי המינהל נוכחו לגלות שמדובר ב"מצבות" מזויפות שמתחתן אין דבר. מעקב של מינהל מקרקעי ישראל תיעד במשך תקופה ממושכת את הקמת המצבות המזויפות. בנוסף תועדה מעורבותו האישית של ראש הפלג הצפוני של התנועה האיסלמית, שייח' ראאד סלאח', שהגיע למקום אישית לפקח על העבודות.
תחילת הסיפור בשנת 2007 , אז פנו נציגי ציבור מוסלמים, שזוהו לאחר מכן כנציגי התנועה האיסלמית , לעיריית ירושלים, בבקשה לקבל אישור לעבודות ניקיון בבית הקברות העתיק בממילא, הנמצא במרכז ירושלים, בו קברים שחלקם נחשבים כמוסלמים. העירייה אישרה את הבקשה ובעקבות זאת הגיעו פועלים מטעם התנועה האיסלמית "לנקות" את איזור בית העלמין, הנמצא על אדמות מדינה.
ביקורת על עבודות הנקיון גילו מציאות שונה: "מדובר למעשה בהונאה בקנה מידה עצום" אומר ישראל סקופ, ראש אגף הפיקוח במינהל מקרקעי ישראל. "500 מצבות, שיוצרו במיוחד מבטון ומאבן שהובאה מהגליל, הוצבו בבית הקברות בהשקעה כספית גבוהה תוך העסקת עשרות פועלים, שבמקום לעסוק בניקוי המקום, כפי שאושר להם, הקימו מצבות פיקטיביות בהיקף עצום.
לאחר שהתגלה הדבר, פעלו מפקחי מינהל מקרקעי ישראל, לסלק את המצבות המזויפות ולנקות את השטח. התנועה האיסלמית פנתה להוציא צו מניעה במעמד צד אחד , כדי להפסיק את עבודות המינהל, אולם לאחר דיון משפטי בו קיעקע המינהל את טענות הצד השני, הוסר צו המניעה והוכשרה הדרך להמשיך ולפנות את המצבות המזויפות ואכן כך נעשה. נכון להיום רוב המצבות המזוייפות כבר פונו על ידי מנהל מקרקעי ישראל, בכוונת המינהל להשלים את פינוי עשרות המצבות הנותרות .
"מדובר למעשה ביצירת פרובוקציה מכוונת באמצעים שיוצרים מראית עין של המשך קבורה ופעילות בבית העלמין על כל המשתמע מכך" מוסיף סקופ, בשנים האחרונות נדרשים מפקחי המינהל להתמודד עם פלישות, הסגות גבול ובנייה בלתי חוקית של גורמים בתנועה האיסלמית אשר מנסים לקבוע עובדות בשטח, הן בעניין בתי הקברות והן בהקמת מסגדים על קרקע שאינה מיועדת לכך, כך למשל הרסו מפקחי המינהל מבנה שהוקם בעיר רהט לפני כשנה במטרה להשמישו כמסגד, על קרקע ציבורית, זאת במרחק 100 מ"ר ממסגד חוקי הפועל באזור.
אגף הפיקוח במינהל ימשיך לעקוב אחר פעילויות מסוג זה ויפעל על פי כל דין להפסקת הפרובוקציות ולשמירה על אדמות המדינה.