הנתון מדאיג מפני שלעודף המשקל אצל מתבגרים יש השלכות בריאותיות קשות על מצבם הבריאותי, חברתי ונפשי. מתבגרים עם עודף משקל סובלים מבעיות חברתיות ורגשיות המתבטאות בדימוי עצמי נמוך, בידוד חברתי ולעתים גם הפרעות למידה והתנהגות.
חמור מכך, מחקרים שנערכו בעולם וכן ע"י צוות הכללית במרכז רפואי לין והמרכז לבריאות הילד בארמון בראשותה של ד"ר פנינה ורדי, הראו שלא רק שבני נוער שמנים נמצאים בסיכון גבוה פי 3 – 4 להיות גם מבוגרים שמנים, אלא שהם מפתחים כבר בנעוריהם מחלות כרוניות של מבוגרים כמו סוכרת מבוגרים, יתר לחץ דם, שומנים בדם עם השלכות על מחלות לב וכלי דם. הבשורה הטובה היא שאם הם מרזים, ניתן להפוך את המדדים לתקינים.
ההשמנה בקרב ילדי העולם המערבי, בכלל והישראלים במיוחד, נובעת מצירוף של חוסר פעילות גופנית, צריכת משקאות ממותקים, חטיפים ומזון מוכן. ארוחות משפחתיות כמעט אינן מתקיימות וההורים העסוקים בקריירה אינם מתפנים להכין ארוחות מסודרות, לעקוב ולחנך להרגלי חיים נכונים. הסכנה הנוספת היא שלעתים הלחץ החברתי והנפשי גורר את בני הנוער לפתוח בדיאטות קיצוניות ובלתי מאוזנות. הסכנה לבריאותם, מסבירים מומחי הכללית, רבה בגיל זה במיוחד. דיאטות בלתי מבוקרות כאלו פוגעות בצמיחה לגובה, בהבשלה המינית, במחזור החודשי אצל נערות ונוצרים חסרים תזונתיים. בנוסף, יש השלכות התנהגותיות, כמו עצבנות יתר עד כדי התנהגות אנטי חברתית, הפרעות בשינה ובעיות בקשב ובריכוז, שמביאים לירידה בהישגים הלימודיים עד כדי כך שחלקם נפלטים ממסגרות ביה"ס.
על רקע הצורך הגובר לבלום את תופעת ההשמנה, יחד עם הנזק של דיאטות רצח שנהוגות בקרב בני הנוער, יזמה הכללית סדנאות ייעודיות בעבורם.
הסדנאות שמועברות ע"י דיאטנית קלינית מוסמכת שהתמחתה בבני נוער, מבוססות על 10 מפגשים שבועיים בני שעה וחצי. בסדנאות, שמיועדות לגילאי 13 – 17, יועברו בדרך חוויתית פתרונות המתאימים לאורח החיים ולצרכים של המתבגרים, בגובה העיניים שלהם ובהתאם לעולם המושגים שלהם.
בגילאים אלה אין צורך בדיאטות חריפות, מסבירה הדיאטנית דקלה אופיר, בד"כ שינוי בהרגלי החיים יביא להפחתה במשקל ביחס לגובה, ודי בצמצום מתון של צריכת הקלוריות, משולבת עם פעילות גופנית, אשר יחד עם הצמיחה לגובה מביאים לתוצאה הרצויה של ירידה במשקל.