במפגש סיפרה פרופ' הלפרין-קדרי לחברות הכנסת כי "במדינות מוסלמיות סביבנו נעשים ניסיונות כנים להיטיב את מעמדן של נשים בהתאם לנורמות בינלאומיות. כך למשל בסוריה בודקת הסמכות הדתית העליונה יחד עם ארגוני הנשים כיצד ניתן להתאים את הדין הדתי לנורמות שעליהן מצהיר האו"ם, ואילו בישראל לא טורחים אפילו להתייחס לדוחות הוועדה. ייתכן שזה ביטוי נוסף ליחס המורכב של מדינת ישראל במנגנוני האו"ם, אלא שאי יצירת ההפרדה בין הזירה הפוליטית-מדינית לבין תחום זכויות האדם גוררת אחריה פגיעה ישירה בזכויות נשים".
ורד סוויד, ראש הרשות לקידום מעמד האשה פנתה לחברות הכנסת ואמרה: "בכל הצעת חוק שאתן מציעות יש להוסיף סעיף תקציבי על מנת שאפשר יהיה לאכוף את החוק אותו אתן מציעות, כי רק חקיקה מתוקצבת יכולה לעשות שינוי אמיתי במעמד האשה". כמו כן הציעה כי בשיתוף חברות הכנסת ומרכז 'רקמן' תגובש ברשות לקידום מעמד האשה תוכנית חומש שמטרתו קידום מעמד הנשים בישראל".
ח"כ ציפי חוטובלי – יו"ר הועדה לקידום מעמד האשה הוסיפה: "יש לגבש סדרי עדיפויות ולהחליט מה הנושאים עליהם אנחנו רוצות לצאת למאבק ועליהם להילחם מול משרד האוצר".
ראש מרכז 'רקמן' לקידום מעמד האשה פנתה אל חברות הכנסת להתגייס לקידום נורמות בינלאומיות בעיקר בתחום דיני המשפחה. פרופ' הלפרין-קדרי מסבירה כי "ליבת הפגיעה בזכויות נשים בישראל מצויה כיום בתחום דיני המשפחה, וזאת מכוח הכפפתם העקרונית לדין הדתי. כל עוד מצויים ענייני נישואין וגירושין תחת תחום תחולתו הייחודית של הדין הדתי, המבוסס במידה רבה על אפליית נשים וקיפוחן, חשופות כלל הנשים בישראל לסכנה של ויתור על הזכויות הנתונות להן מכוח הדין הכללי והבינלאומי".
במפגש השתתפו הח"כיות: אנסטסיה מיכאלי (ישראל ביתנו), עינת וילף (העבודה), ציפי חוטובלי (ליכוד), אורית זוארץ ויוליה שמאלוב ברקוביץ' (קדימה).