מהנתונים של 1993-2006 שנאספו על 25,000 חולים באונטריו, קנדה, עולה שגבר אחד מעשרים שעבר ניתוח להסרת הערמונית צריך ניתוח המשך בשלפוחית כדי לתקן בעיות בשליטה על השתן. הסיכון לבעיות שתן גדל בגלל גיל (גברים מעל 65) והשימוש בקרינה לטיפול בסרטן הערמונית לפני או אחרי הניתוח.
ד"ר סמאדי נותן קרדיט לחוקרים ביוזמה הזאת, אבל מבטיח לחולים שאין סיבה לדאגה. "לוקח זמן רב לאסוף ולנתח נתונים רפואיים ועד שממצאי המחקר מגיעים לחדשות לעיתים קרובות הם מבוססים על מתודולוגיה שהתיישנה. מסגרת הזמן והתקדמות הרפואה הם שיקולים קריטיים", הוא אומר.
"התוצאות מבוססות על ניתוחי ערמונית שבוצעו שלפני שהטכנולוגיה הרובוטית יושמה או מוטבה", מדגיש ד"ר סמאדי.
כמומחה לסרטן הערמונית בעל מוניטין רב, ד"ר סמאדי נטל חלק מעשי בהתפתחות של ניתוחי הערמונית ברחבי העולם. הוא אחד ממנתחי הערמונית הבודדים שעומק ההכשרה והניסיון שלו כולל ניתוחים מסורתיים, ניתוחים לפרוסקופיים וניתוחים רובוטיים. "אני יודע ללא צל של ספק שאנו טובים יותר כיום", הוא מבטיח. "לניתוחי SMART שלי יש תוצאות מצוינות, כולל שליטה על השתן ותפקוד מיני. השיטות הקודמות של ניתוחי ערמונית היו יעילות, אבל כיום אנו מסוגלים לספק שיעורי ריפוי טובים יותר עם שיפור דרסטי בתוצאות מבחינת איכות החיים."
ד"ר סמאדי ממהר להדגיש שרובוטיקה היא לא חזות הכל בסרטן הערמונית ומזכיר לחולים שגם הניסיון של המנתח קובע את התוצאות. בחירת המנתח צריכה להתבסס על היקף הניסיון, הטכניקה של הניתוח, והגיבוי של מרכז מצוינות מבוסס. בדומה, הבחירה בטיפול כרוכה בחקירה קפדנית של תוצאות ותופעות לוואי אפשריות כפי שהן מתייחסות לאבחנה הפרטנית.
ד"ר דיוויד סמאדי הוא סגן יו"ר המחלקת לאורולוגיה וראש היחידה לרובוטיקה וכירורגיה זעיר פולשנית במרכז הרפואי "הר סיני", והיוצר של SMART (טכניקה רובוטית מתקדמת שהותאמה ע"י ד"ר סמאדי).