דברי לפיד באסיפה הכללית הדו שנתית של התאחדות התעשיינים מרחב צפון אמש (יום ב') בקרית מוצקין. במסגרת האסיפה נבחר מיכאל דיין לקדנציה נוספת כיו"ר המרחב הצפוני וכן נבחרו 21 חברי ההנהלה חדשים המייצגים את התעשייה בצפון.
ח"כ מצנע יצא אל המפגינים ואף נשא דברים: " קהילות הכפרים איקרית ובירעם, הוכחתן את נאמנותכן למדינה ולא נלחמתם בחיילי צהל במלחמת השחרור. ההבטחות כלפיכם, התושבים המוחים, לא קוימו למרות הפניות לבתי המשפט והעוול כלפיכם גדול ומתמשך. אני תומך במאבקכם שכן הוא מאבק צודק ויש להפרידו מהפוליטיקה, ומצטרף לקריאתכם לצדק. עוד לא מאוחר".
גם חבר הכנסת דב חנין הביע תמיכה במחאת העקורים ואמר: את העוול הזה אפשר וצריך לתקן בלי לפגוע באיש ולהשיג בכך צדק וביטוי לרצון טוב.
כאמור, הכפרים הנוצריים אקרית ובירעם, השוכנים בגליל העליון, פונו בנובמבר 1948, חצי שנה לאחר קום המדינה. הפינוי בוצע בתאום עם צה"ל, תוך הבטחה שהתושבים יוכלו לחזור לבתיהם תוך שבועיים.
מאז ועד היום מנהלים תושבי אקרית ובירעם מאבק ציבורי למימוש הבטחות הצבא, מנהיגי המדינה לדורותיהם, המלצות וועדת שרים בעניינם משנת 1995 והחלטת בג"ץ.
ביום פתיחת מושב החורף של הכנסת ה-19 עלו מאות מאנשי קהילת אקרית ובירעם לדורותיהם לירושלים, להפגין מול משכן הכנסת במחאה על העוול ההיסטורי שנמשך מזה 65 שנה.
נעמי אשקר יו"ר עמותת קהילת אקרית: "מודה לח"כ שהגיעו לתמוך במאבקנו הצודק, במשך למעלה משישה עשורים אנו מקיימים מאבק ציבורי במטרה ליישם החלטת בג"ץ ולממש את זכותנו הצודקת לבניית בתינו על אדמתנו. אנו מצפים שמקבלי ההחלטות יקשיבו לקולנו ויבינו את כאבם של עקורי הכפרים. הגיע העת לעבור מהבטחות למעשים.
ביום שבת האחרון הגיע ח"כ משה מזרחי (העבודה) לסיור בכפר אקרית שבצפון הארץ. מזרחי, חבר בוועדת החוקה, חוק ומשפט בכנסת הוזמן לסיור ע"י עקורי הכפר, שנאלצו לנטוש את המקום באפריל 1949 ומאז לא הורשו לשוב לביתם, למרות הבטחות שניתנו ע"י ממשלות ישראל השונות והמלצת בג"צ לפעול לתיקון הנושא.
נציגי העקורים הציגו את העובדות לחה"כ מזרחי שמצדו גילה הבנה רבה לאנשי הכפר והבטיח כי יעלה את הנושא על סדר היום. בסיום המפגש אמר: "צריך לעשות תיקון היסטורי ומחר בבוקר."
ניעמי אשקר נציג עקורי אקרית: המאבק ההיסטורי שבני קהילת אקרית מנהלים רחוק מלהגיע לסיום. המפגש שקיימנו עם ח"כ משה מזרחי הוא עוד משב רוח מרענן, כולי תקווה שחברי כנסת נוספים יביעו תמיכה במאבקנו ונוכל סוף סוף לשים את עוולות העבר מאחורינו".
יו"ר המשמרת הצעירה של מפלגת העבודה בעבר עו"ד ערן חרמוני הכריז כי יתמודד על מקום ברשימת המפלגה לכנסת הבאה
חרמוני (32(, נשוי, בוגר תואר ראשון במשפטים וממשל במרכז הבינתחומי בהרצליה, החל את דרכו במפלגה כנער ובגיל 17, נבחר ליו"ר הארצי של "נוער העבודה", עם סיום שירותו הצבאי כלוחם בחיל ההנדסה הקרבית, חזר חרמוני לעשייה הציבורית והוביל בשנת 2003 ביחד עם חברים נוספים מצעירי המפלגה שביתת רעב שנמשכה 16 ימים, מול משרד ראש הממשלה, במחאה על הגזירות הכלכליות שהובלו על ידי אריאל שרון ושר האוצר דאז, בנימין נתניהו.
בשנת 2004 נבחר לראשות "המשמרת הצעירה" הארצית של מפלגת העבודה וכיהן בתפקיד 4 שנים. עם סיום לימודיו החל לעבוד כעו"ד שכיר במשרד פרטי, שם צבר ניסיון משפטי רב, בין היתר בייצוג מספר עתירות חברתיות חשובות בבג"צ דוגמת העתירה ליישום תכנית החומש בנושא קליטתם של עולי אתיופיה. . בימים אלה משמש חרמוני כיועץ המשפטי של קרן בית ברל וכמזכיר סניף מפלגת העבודה במודיעין-מכבים-רעות.
: "עם היבחרי לכנסת ישראל, אפעל לביטול חוק ההסדרים ולצמצום כוחם של פקידי האוצר, המכתיבים מדיניות ניאו-ליברלית קיצונית שאינה מתחשבת בבחירותיהם הדמוקרטיות של אזרחי ישראל. כמו כן אעשה ככל יכולתי להחזרת הנושא המדיני למקום מרכזי בסדר יומה של המפלגה ובנוסף, בכוונתי לקדם תכנית לדיור בר השגה אותה יזמתי וכן להיאבק בגילויי גזענות ואפליה פסולה, שלצערי הפכו לאחת מבעיותיה הבוערות של מדינת ישראל.
הבחירות בפתח וכבר בימים הקרובים נזכה לראות את המועמדים השונים מדלגים בין אולפני הטלוויזיה השונים, מתראיינים, מגיבים ומנסים לזכות בעוד דקת שידור יקרה. מתמודדים חדשים ובלתי מוכרים עדיין, לרשימות המפלגות, יעשו מאמץ עליון להגיע אף הם פעם או פעמיים לאולפן ושם לעשות את המירב על מנת להציג את עמדותיהם, להגביר את הנראות ולהיצרב בתודעת המצביעים.
בית משפט השלום בחיפה זיכה שתי אחיות במרכז חוסים מהפרת חובה של הורה או אחראי. השופט זאיד פלאח קבע בהכרעת הדין כי לא עלה בידי הפרקליטות להוכיח את המיוחס לשתיים בכתב האישום. עו"ד עפר אטיאס, בא כוחה של אחת האחיות: "בית המשפט התרשם כי אכן אין הדברים כפשוטם ופסק כי השתיים יזוכו מההאשמות ובכך הביא לסיומה פרשה קשה זו"