כ40% מהמבנים בכפר הנוער ימין אורד עלו באש בשריפת הענק שהשתוללה בכרמל, ביניהם בתי מגורים של ילדים ואנשי צוות, ספריית הכפר, ועוד. חלק גדול מהשטחים הציבוריים, היער והגינות הושחרו בשריפה. ילדי הכפר מתגוררים בימים אלה (עד שיסתיים השלב הראשוני בעבודות השיקום) בגבעת אולגה, אך מגיעים לבית הספר שבכפר יום יום בהסעות. שלשום, חזרו ילדי הכפר לראשונה ליום לימודים מלא בבית הספר.
בימים אלו אמנים רבים מתארגנים להרים מופע התרמה גדול למען ילדי ובוגרי הכפר שאיבדו את ביתם. עם ישראל מרעיף אהבה וחום על ילדי הכפר. אלפי פניות, מצרכים ותרומות התקבלו בשבועיים האחרונים וממשיכים להתקבל בימין אורד.
חניכי הכפר ומשפחותיהם, בוגרי הכפר ומחנכיו מודים למשרד החינוך ולמשרד האוצר, השותפים לחזון החינוכי, על התמיכה והסיוע הרב שהעניקו וממשיכים להעניק ולחברות ולארגונים השונים ולכלל אזרחי ישראל על הלב הרחב והעזרה שמקבלים מכולם, אך מדגישים כי אין צורך להעביר יותר מצרכים ואספקה לתושבי וילדי הכפר.
אנשי הכפר ומתנדבים רבים פועלים ללא ליאות לבניית כפר חדש שיהיה בית ואכסניה למאות חניכים ואלפי בוגרים שכל כך אוהבים את המקום.
"התרומות הכספיות יעזרו לנו להרים את המקום מהר ככל הניתן ואנו רוצים להודות לאמני ישראל ולחברות רבות וגדולות במשק שמתארגנים להרים מופע התרמה שיאפשר את שיקום הכפר, כמו גם כל מי שפתח את ליבו וכיסו לסייע להשבת המקום לפעילות תקינה" אומרת ד"ר ניצה קרדיש, יו"ר יוזמות חינוך ימין אורד.
"תחושה של שליחות מאחדת את כולנו והבטחה לרפא את הפצעים ולבנות את הכפר כך שישוב להיות היהלום בכתר הכרמל" מציין ד"ר בני פישר, מנהל כפר הנוער ימין אורד.
כפר הנוער ימין אורד נוסד בשנת 1953, ומשמש מודל בחינוך נוער עולה ממדינות חבר העמים, אתיופיה, דרום אמריקה, ועוד, ובחינוך וטיפול בנוער בסיכון מישראל.
בכפר הנוער ימין אורד גרים ומתחנכים כ- 500 ילדים ובני נוער עולים מיותר מ-16 מדינות בעולם, חלקם יתומים ורובם מרקע סוציו-אקונומי קשה.
מפעלי החינוך של ימין אורד, מותאמים לצרכים של נוער מרקע מצוקתי, ומעניקים לחניכים אפשרות למיצוי יכולתם האישית ע"י טיפוח ביטחונם העצמי, הקניית ערכי מנהיגות והכנה מעשית לשילובם בשרות משמעותי בצה"ל.
ימין אורד זכתה פעמיים בפרסי החינוך מטעם נשיאי ישראל, ובפרס ראש הממשלה "מגן הילד" מטעם המועצה הלאומית לשלום הילד.
בוגרי ימין אורד מגיעים להישגים גבוהים בבחינות הבגרות ורבים מהם מצאו את מקומם ביחידות העילית של צה"ל. בהמשך, נסללת עבורם הדרך ללימודים אקדמיים, כמו גם ללימוד מקצוע ולשילוב מוצלח בעיסוקיהם לאחר השירות.