החורף הגיע ואיתו עונת המרקים. מרק בורשט (חמיצה), הוא מרק פולני מסורתי מסלק, בעל טעם אופייני, ובמתכון זה- בורשט מיוחד עם יין אדום וחומץ בלסמי

כלים

חומרים:

1.5 ק"ג סלק

2-4 שיני שום

מלח, פלפל, סוכר

מיורן יבש

1 לימון

יין אדום

חומץ בלסמי

אופן הכנה:

  • מקלפים את הסלק וקוצצים במעבד-מזון.
  • ממלאים סיר ב-2 ליטר מים קרים ומוסיפיםפ את הסלק.
  • מביאים לרתיחה, ומסירים מהאש.
  • מסננים את הסלק ושומרים את הנוזל.
  • מתבלים את הנוזל ומחממים שוב (לא להרתיח).
  • מסננים פעם נוספת לקבלת קונסומה צלול.