כלים

סדנת בישול ללא גלוטן בהנחיית השפית יעל בריגל בעלת מסעדת "גן עדן" הכשרה בצפת, תיערך שבוע לפני ליל הסדר במהלך "מפגש מתוק", במרכז לסוכרת נעורים במרכז הרפואי זיו בצפת, יום חוויתי בו ילדים סוכרתיים והוריהם נפגשים עם בוגרים סוכרתיים ומומחים בתחום. המתכונים ללא גלוטן, נוחים ופשוטים להכנה עם הילדים, מזינים וכשרים לחג הפסח. המתכונים שמציגה השפית בריגל מהווים פיתרון בריא וטעים ל"אתגרי האוכל" עבור הילדים בחג הפסח והינם פשוטים מאוד להכנה גם עם הילדים, ומתאימים גם לסוכרתיים, כך שכולם יכולים ליהנות מהתוצרים

ד"ר אורנה-דלי גוטפריד, מנהלת המרכז לסוכרת נעורים במרכז רפואי זיו אומרת, כי מבחינת חולי הסוכרת, לכל חג קיים הייחוד שלו. בפסח קשה לאזן את המטופלים היות והוא מתחלק לשתי קבוצות: "האוכלים", וה"צמים" (יש שלא מוצאים כלל מה לאכול-שונאי המצות ונגזרותיהן, ויש שבפסח לא מפסיקים לאכול). תאריך הסדנא נקבע שלא במקרה כשבוע לפני הפסח כדי להדגים שיש מה לאכול, טעים ובמידה.

פנקייקים מקמח תפוחי אדמה - תמיד משמחים את הילדים

מצרכים:

2 כוסות קמח תפוחי אדמה

2 גביעי יוגורט טבעי

4 כפות סוכר שטוחות

2 ביצים

מעט תמצית וניל

1 אבקת אפייה

אופן ההכנה:

בקערה עמוקה שמים יוגורטים עם ביצים, לערבב היטב לתערובת אחידה. לאחר מכן להוסיף בהדרגה את כוסות קמח תפוחי האדמה ואת אבקת האפייה, לערבב היטב עד קבלת תערובת אחידה ללא גושים, חלקה, לא דלילה ולא מוצקת מדי. ניתן לתת לתערובת לעמוד מעט, אך זה לא הכרחי.

על מחבת טפלון חמה יוצקים מעט שמן, בעזרת כף לוקחים את הבלילה ומניחים עגול בזהירות בצורת פנקייק על המחבת החמה והמשומנת. אחרי שנוצרות בועות בפנקייק, יש להפוך אותו לצד השני.

לחזור על כך עד שנגמרת הבלילה. להגיש חם.

מאפי גבינה וחטיפי זיתים - מתאימים להגשה ככיבוד ומתאבנים

מצרכים:

200 גרם חמאה רכה או מרגרינה רכה 1 גבינת כנען

1 גביע גבינה לבנה 250 גרם 50 גרם גבינה צהובה מגוררת

100 גרם גבינה צהובה מגוררת מעט גבינה בולגרית בשביל הטעם

1 כוס קמח סויה קורטוב מלח

1/2 1 כוס קמח תפ"א קורטוב פלפל שחור

1 שקית אבקת אפיה 1 ביצה

מעט מלח

אופן הכנת הבצק: בקערה עמוקה, לשים את קמח הסויה, קמח תפוחי האדמה, שקית אבקת אפייה, מלח ולערבב היטב. לתערובת היבשה יש להוסיף את החמאה והגבינות, ולערבב היטב עד קבלת בצק אחד ורך למגע.

אופן הכנת המילוי: להכניס את כל החומרים לקערה, לערבב היטב לתערובת אחידה.

אופן הכנת המאפים: לרדד את הבצק בעזרת מערוך, עד קבלת עלה בעובי סנטימטר, לקרוץ עיגולים בעזרת כוס הפוכה. לשים כפית גדושה מתערובת המילוי במרכז צורת הבצק. לגלגל את הבצק כך שיעטוף לגמרי את המילוי. לזרות שומשום על המאפה, ולאפות ב-180 מעולת כ-20 דק' עד להשחמה.

ניתן להוסיף זית מגולען למילוי ששמים במרכז הבצק ולהמשיך לפי ההוראות – כך יתקבל מאפה "בית לזית".