כלים

קיש בצל וכרישה צרפתי - מתכון מומלץ לשבועות של עידו רוטמן , שף רשת רולדין. עידו רוטמן מספר על המנה: "חג שבועות מחזיר אותי לביקורי ילדות בקיבוצים, חגיגות הקציר והמים, ומאפשר לי לשחזר את מתכוני המשפחה ולשדרג אותם באמצעות הגבינות האיכותיות שזמינות היום בשוק. קיש זה אהוב עלי במיוחד בשל טעמם המתקתק של הכרישה והבצל, שמשתלבים נהדר עם הגבינות, וריח האפייה שעולה ומציף את הבית בניחוחות חג"

המלצה על יין: קיש זה משתלב עם יין ירדן שרדונה צונן, בזכות טעמו המרוכז, ניחוחות הלימון והארומה הפרותית.

קיש בצל וכרישה צרפתי - תבנית עגולה בקוטר 21 סמ', וגובה 3 סמ'

הבצק:

280 גר' קמח

160 גר' חמאה

1 ביצה

1 כף מים

1 קורט מלח

מילוי:

1 כרישה גדולה (החלק הלבן) חתוכה לטבעות בעובי 1 סמ'

2 בצלים חצויים וחתוכים לפרוסות

עלי טימין מ-3 גבעולים

50 גר' קשקבל מחלב צאן

50 גר' חמאה

2 שיני שום כתושות

2 קורט מלח

1 קורט פלפל שחור גרוס

רוטב רויאל:

23 גרם קמח

130 גרם חלב

200 גרם שמנת מתוקה 42%

1 כף קוטג'

2 ביצים

1 קורט פלפל שחור

1 קורט מלח

1 קורט אגוז מוסקט

50 גר' גבינת אמנטל (לפיזור מעל הקיש במהלך האפייה)

אופן ההכנה:

הבצק:

• מערבלים במיקסר את החמאה והמלח, מוסיפים בהדרגה ביצה, מים וקמח.

• מערבלים כ-4 דקות במהירות נמוכה ומעבירים למהירות בינונית ל-4 דקות נוספות.

• מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל – 4שעות

• מוציאים ומרדדים לעיגול בקוטר 27 סמ', מהדקים לבסיס התבנית וצידיה.

המילוי:

• מאדים מעל להבה בינונית את הבצל והכרישה בחמאה, עד לריכוך ושקיפות הבצל

• מוסיפים את עלי הטימין והשום ומאדים כ-2 דקות נוספות

• מטבלים במלח ופלפל ומצננים.

• מוסיפים את גבינת הקשקבל, מערבבים ומפזרים מעל הבצק.

רוטב רויאל:

• מערבלים את כל החומרים במיקסר, למעט הקמח, במהירות איטית

• מוסיפים בהדרגה את הקמח, עד לקבלת תערובת אחידה.

• שופכים מעל הקיש עד לקצה התבנית

אפייה

• מכניסים לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות, ל 20 דק.

• מוציאים ומפזרים מעל 50 גר' גבינת אמנטל

• מחזירים לתנור ל – 30 דק' נוספות

• מוציאים ומצננים מעט לפני הגשה.