קלתיות כוסמת בבצל ופטריות - מתכון מיוחד מז'אנר המטבח הפולני העכשווי. המתכון שייך לשפיות אגניישקה קרנגליצקה ואגתה וויידה מרשת מסעדות העילית קרנגליצי בוורשה, שתנחנה סדנת הכרות עם המטבח הפולני ב 15.11.10 בבית הספר תדמור

כלים

השפיות המצליחות מוורשה הן אורחות המכון הפולני החוגג בארץ עשור להיווסדו והן תפתחנה את ביקורן בארץ בסדנת הכרות עם המטבח הפולני העכשווי לשפים ומדריכי ביה"ס לקולינריה תדמור.

הסדנה תתקיים ב 15 בנובמבר במהלכה תרצנה השפיות על איפיוני המטבח הפולני העכשווי ובחלק המעשי הן תבשלנה יחד עם השפים והמדריכים של תדמור 12 מנות קוקטייל פולניות אוטנטיות כמו ספל בורשט אדום עם בצק בירה, כיסוני כוסמת ממולאים בכרוב מאודה וחמוציות עם קציץ טרטר בקר עם פטריות מוחמצות וביצת שליו ועוד שילובים קולינריים מלאי דמיון.

אנגיישקה קרנגליצקה ייסדה לפני 20 שנה עם אחיה את המסעדה האוריינטלית הראשונה בפולין. כיוםיש בבעלותם שבע מסעדות אתניות מכובדות ומוכרות ברחבי וורשה ואנגיישקה הפכה לאורחת כבוד בתוכניות טלביזיה ורדיו רבות בפולין. אגניישקה כתבה והוציאה ספרי בישול רבים והיא בעלת טור משלה באחד העיתונים המובילים בפולין Wisokie Obcasy .

אגתה וודג'ה- שפית, אומנית ומוסיקולוגית, משמשת כשפית המסעדות קרנגליצי בשמונה השנים האחרונות. על הישיגיה המרשימים במסעדת קרנגליצי זכתה וויידה בפרס מישלין 4 פעמים.

קלתיות כוסמת

חומרים:

250 גר' כוסמת

2 בצלים קטנים

200 גר' פטריות (פורצ'יני)

3 ביצים

1 כף קמח

מלח, פלפל

שמן זית לטיגון

אופן הכנה:

  • שוטפים ומסננים את הכוסמת.
  • מרתיחים מים (שתי מידות מים למידה אחת כל כוסמת).
  • מבשלים את הכוסמת ומקררים מעט.
  • קוצצים את הבצל והפטריות.
  • מטגנים את הירקות ומתבלים.
  • מוסיפים את הכוסמת ואת הקמח.
  • מוסיפים את הביצים.
  • מרפדים תבנית בנייר-פרגמנט.
  • משטחים את התערובת בתבנית (בגובה 2 ס"מ לערך).
  • אופים בחום של 180 מעלות במשך כ-25 דקות.