קוטיה הוא קינוח פולני ייחודי, על בסיס פרג, בשילוב צימוקים, תאנים, תמרים, שקדים ועוד הפתעות, המוגש על בסיס טרטלטים

כלים

חומרים:

1 כוס פרג

4 כפות מרגרינה

4 כפות דבש

מיץ לימון

1-2 כפות קליפות תפוז מסוכרות

1-2 כפות שבבי שקדים

1-2 כפות תאנים מיובשות

1-2 כפות תמרים

1-2 כפות צימוקים

טרטלטים מוכנים

אופן הכנה:

  • משרים את הפרג במים חמים.
  • מרתיחים במשך כ-20 דקות עד לריכוך.
  • מסננים וטוחנים לקבלת ממרח חלק.
  • מחממים מרגרינה ודבש, מוסיפים את הפרג, ומטגנים.
  • מוסיפים את הפירות כשהם קצוצים ומערבבים.
  • מוסיפים מיץ לימון לטעם.
  • מגישים בתוך טרטלטים או לחלופין מערבבים עם חיטה מבושלת ומגישים בקערה קטנה עם כפית.