fileforeldagat2בימים אלו הגיע למרכולים פילה פורל טרי באריזה שומרת טריות של 'דגת הארץ'. מדובר בפילה פורל ישראלי טרי ורענן, שגדל בחוות "דגי הדן" המגיע נקי ומפולט - ללא אדרה ועצמות - ומוכן לבישול, אפיה או טיגון, בקלות ובמהירות. השף בני סיידא ממליץ על מתכון מיוחד לפילה פורל, בשמנת, עירית ושקדים

כלים

זמן הכנה עד 20 דקות

מצרכים:

4 יחידות פילה פורל טרי

מלח גס, פלפל שחור גרוס

1/4 כוס שמן זית

50 גרם חמאה

3/4 כוס יין לבן יבש

1 מיכל שמנת מתוקה

צרור עירית קצוצה

100 גרם שקדים מולבנים קלויים

הוראות הכנה:

1. מתבלים את הדגים במלח ופלפל ממיסים במחבת חמאה ושמן. מטגנים 5 דקות מצד העור הופכים ומתגנים עוד 3 דקות.

2. מוסיפים למחבת את היין והשמנת מבשלים 4 דקות על אש גבוהה, מגישים מייד בעיטור עירית ושקדים קלויים ומעט מהרוטב שנוצר במחבת