כלים

גלילת חזה עוף במילוי טנז'יה מרוקאית של פירות יבשים - מתכון מיוחד לט"ו בשבט של שף נדב בוסקילה, שף מסעדת ''קלמה'' באשדוד

tanziaמרכיבים:

3 חת' חזה עוף

תאנים, שזיפים, אננס, צימוקים, תמרים, אגוזי מלך

1 בצל לבן

סוכר

חצי כוס יין אדום

1 ביצה

פירורי לחם

אופן ההכנה:

מטגנים בסיר מעט שמן זית, מוסיפים את הבצל עד להשחמה. מוסיפים 4 כפות סוכר עד למצב של קרמל, ולאחר מכן את חצי כוס היין האדום ואת כל הפירות היבשים כשהם חתוכים לקוביות. מבשלים כ-20 דק' על אש נמוכה ולפי הצורך מוסיפים יין אדום/מים. במקביל, את חלקי חזה העוף יש לשטוח דק דק. לוקחים חלק מהמילוי, מניחים על כל פרוסת חזה עוף ומגלגלים, מצפים בפירורי לחם ומטגנים בשמן עמוק.