מסעדת הלופט מרחיבה את מגוון הארוחות העסקיות שלה ומציעה תפריט עסקי נטול גלוטן, מתוך מטרה לתת מענה לציבור הסובלים מצליאק או מרגישות לגלוטן ולאפשר להם למצוא מנות התואמות את המגבלה התזונתית שלהם גם במסעדת בשר איכותית

כלים
מחלת הצליאק היא מחלה של מערכת העיכול שפוגעת במעיים הדקים ובספיגת החומרים המזינים מהמזון. אנשים חולים בצליאק אינם יכולים לסבול חלבון הנקרא גלוטן, שנמצא בחיטה, שעורה, שיפון, שיבולת שועל ואפילו קוואקר. מחלת הצליאק מתאפיינת בשכיחות גבוהה מהמדווח בעבר, גם בישראל. לאחרונה חלה עלייה במודעות למחלה וחל שיפור באמינותם של תבחינים סרולוגים, אשר הביאו לתובנה, שהמחלה הייתה תת מאובחנת, וששכיחותה גבוהה בהרבה מזו שהופיעה בדיווחים הראשונים, כולל האירעות בגיל המבוגר. ההבנה הזו הובילה את הציבור העולמי להפחית את צריכת הגלוטן גם ללא אבחון, כחלק מטרנד עולמי לאכילה בריאה יותר באופן כללי.

מתוך הבנה שתופעה זו הולכת ורווחת יותר ויותר בקרב הציבור, ומתוך רצון למלא את חזונה של הלופט כמסעדה שמספקת מענה נרחב ככל האפשר לכלל האוכלוסייה, החליטה המסעדה להוסיף לתפריטה העסקי ארוחה נטולת גלוטן המציעה מנות ראשונות ועיקריות במחיר של 69 ₪ הכוללות:

  • מנות ראשונות:
  1. מיני צ'יקן בורגר צלוי בגריל מונח על עגבנייה חרוכה
  2. חציל בלאדי על טחינה ירוקה בתוספת עגבניות טריות ופטרוזיליה
  3. סלט עלי בייבי – קוביות עגבניות, מלפפונים, פלפלים וגבינת פה 5%
  4. שיפודי עוף במרינדת הדרים – צרוב בגריל על סלט הדרים ירוק
  • מנות עיקריות:
  1. חזה עוף – בתערובת תבליני השף
  2. סלט בריאות – עלי בייבי, פלחי אבוקדו וירקות טריים
  3. סטייק פרגית – בעשבי תיבול ותוספת אורז
  4. בורגר בקר – 250 גר' בקר משובח בלחמנייה ללא גלוטן
  5. פילה סלמון – אפוי בתנור על שעועית צהובה (בתוספת 20 ₪)

התפריט יוגש במסעדה בימים א-ה בין השעות 12:00-18:00 וביום ו' בין השעות 12:00-17:00

מסעדת הלופט – משה בקר 15 ראשל"צ – 03-9563216