מרק חומוס ושורש כורכום טרי עם עגבניות, שום, פלפל חריף ובצל - מרק חריף, חם וים תיכוני, מתכון מומלץ במיוחד לימי החורף הקרים. לרגישים לחריף מומלץ לוותר על הפלפל החריף

כלים
מרק חומוס חריף. צילום: חוות תקוע
מרק חומוס חריף. צילום: חוות תקוע

מצרכים (6 סועדים)

1 כוס גרגירי חומוס מבושלים, מוקפאים. (לדוגמא – סנפרוסט)

8 כוסות מים

1 כף שמן צמחי

2 כוסות בצל/בצלי שאלוט קצוצים

2 כוסות עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות (אפשר מקופסת שימורים)

8 שיני שום כתושות

1 פלפל חריף קצוץ דק

1/2 כוס עלי כוסברה קצוצים דק

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצים דק

2 כפיות מלח

1 כפית פלפל שחור גרוס

מיץ מליים/לימון סחוט

1 כפית פפריקה

1 כף שורש כורכום טרי מגורר

1/2 ס"מ שורש ג'ינג'ר מקולף ומגורר

אופן ההכנה:

מרתיחים 8 כוסות מים בסיר. מוסיפים את גרגירי החומוס ומבשלים עד לרתיחה.

בינתיים מחממים שמן במחבת ומטגנים בצל, שום ופלפל חריף עד שהבצל מזהיב קלות.

מוסיפים את תערובת הבצל המטוגן ושאר מרכיבי המרק לסיר החומוס, מכסים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה.

מגישים בקערות עמוקות ומקשטים בעלי פטרוזיליה.

הנטורופתית טל בן דוד, יועצת ל"חוות תקוע", מסבירה על סגולות הכורכום: "הכורכום הוא אחד מצמחי התבלין הנחקרים בעולם, אשר יעילותו הוכחה בטיפול ובמניעה של מגוון בעיות בריאותיות. החומר הפעיל שבכורכום - הכורכומין הינו נוגד חימצון רב עוצמה, בעל תכונות אנטי דלקתיות, אנטי סרטניות ואנטי בקטריאליות. מחקרים רבים שנערכו על הכורכומין מראים שהוא מסייע למגוון בעיות רפואיות: מניעה וטיפול בסרטן, משפר את תפקוד מערכת החיסון, מוריד את רמות הכולסטרול בדם, משפר את יכולת הכבד לפנות רעלים, מסייע למניעת מחלות לב וכלי דם, מפחית מחלות אלצהיימר ובעיות קוגניטיביות בעת זקנה, בעל השפעה מיטיבה במחלות מפרקים, ויעיל בטיפול במחלות מעיים דלקתיות כגון קרוהן וקוליטיס. בנוסף, מציינת בן דוד, כי הכורכום עשיר בוויטמינים ומינרלים רבים, בהם ויטמין C, B6, סידן, ברזל, אשלגן, מגנזיום ועוד."