קרעפלאך במילוי בשר - מתכון יהודי מסורתי של שף זמי שרייבר ממסעדת סנדר, הלקוח מתוך סדנה לבישול יהודי שהעביר השף שרייבר בבית הספר לבישול תדמור

כלים

חומרים לבצק:

1 ביצה

1.1/4 כוס קמח

קורט מלח

חומרים למלית:

1 בצל קצוץ דק

2 כפות שמן

180 גר' בשר טחון

מלח, פלפל

1 ביצה

פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנה לבצק:

• טורפים קלות את הביצה עם מלח.

• מוסיפים בהדרגה את הקמח.

• מערבבים ואוספים את את הבצק לכדור.

• לשים לבצק חלק וגמיש.

• עוטפים בניילון ומשהים בטמפ' חדר.

אופן הכנה למלית:

• מטגנים את הבצל ומוסיפים את הבשר.

• מתבלים ומטגנים תוך כדי בחישה ומעיכה.

• מצננים ומעבדים לעיסה עם ביצה ופטרוזיליה.

אופן הכנה לקרפלעך:

• מרדדים את הבצק לעלה דק.

• חותכים לריבועים בגודל של 6 ס"מ.

• מניחים כפית מלית במרכזו של כל ריבוע.

• מקפלים באלכסון ומהדקים היטב את השוליים.

• מקרבים את חודי הבסיס של המשולש זה לזה ומהדקים יחד.

• משהים כ- 15 דקות.

• מכניסים את הקרפלעך לסיר עם מים רותחים ומבשלים על אש גבוהה עד שהם צפים.

• מנמיכים את האש ומבשלים עשרים דקות נוספות.

• ניתן להגיש במרק, או כתוספת עם בצל מטוגן.