פלפל שושקה מצופה וממולא בגבינות, מתכון בולגרי מסורתי עם טוויסט - ציפוי פיסטוק וויניגרט בלסמי. מתכון טאפאס מיוחד של פז מידן ואורנית עובדיה, נציגות בית הספר למלונאות תדמור, שהגיעו עם טאפס זה ואחרים לשישיית הגמר בתחרות הטפאסים הבינלאומית של בתי ספר לקולינריה

כלים

רכיבים:

- 15 יחידות פלפל שושקה אדום - או גמבה

- 200 גר' גבינת פטה עיזים

- 200 גר' גבינת פרומעז

- 150 גר' גבינת שמנת

- שום כתוש

- מלח

- פלפל

לציפוי – קמח, ביצה, פנקו ופיסטוק גרוס

שמן לטיגון עמוק

ויניגרט בלסמי

אופן ההכנה:

קולים את הפלפלים, קולפים את הפלפלים ומגלענים.

מפוררים את הגבינות, מתבלים בשום, מלח ופלפל ומערבבים היטב. ממלאים את הפלפלים (ניתן לעשות זאת באמצעות שק זילוף), מצפים בקמח, ביצה ופרורי פנקו עם פיסטוק פעמיים ומטגנים בשמן עמוק עד הזהבה.

חוצים את הפלפל לחצי בחיתוך אלכסוני, מעמידים את החצאים אחד על השני, ויוצקים בזילוף וינגרט בלסמי בצד.