הסתיו בעמק המעיינות מזמין ישיבה בחוץ - האוויר צלול, השמש מלטפת והערבים קרירים במידה. השף הטבעי והיסטוריון האוכל המקומי, אורי מאיר-צ'יזיק, מגיש את ארוחותיו בצל העצים, לצד נחלים וליד מדורה חמימה בערבים. ארוחות הסתיו כוללות לחם שאור מקמח מלא, מרקים עשירים, סלטים עונתיים ואוכל מקומי מן העמק. במתכון זה מגיש צ'יזיק סלט סתווי מיוחד, עם מטבל מיוחד וקרפצ'יו סלק

כלים

סלט סתווי מיוחד שכזה מערבב את העלים הירוקים של תחילת החורף עם הפירות האופייניים לעונה: במתכון זה הסלט הירוק מוגש עם קוביות אפרסמון טרי, על עיגולי קרפצ'יו סלק דקיקים ומתובל בסלסה-מנגו פיקנטית.

לסלט:

1. סלט ירוק

2. מגוון עלים ירוקים סתוויים (כוסברה, חסה, רוקט ועוד)

3. בצל ירוק

4. אפרסמון בשל

5. חצי לימון סחוט

6. קורט מלח

7. שמן זית

קרפצ'יו סלק

1. סלק טרי שלם

2. חצי לימון סחוט

למטבל

1. מנגו

2. חצי לימון סחוט

3. שן שום כתושה

4. כוסברה קצוצה

5. פלפל חריף קצוץ (לאוהבי החריף)

6. כף שמן זית

הוראות הכנה:

1. חותכים ביד את העלים הירוקים

2. קוצצים את הבצל הירוק

3. חותכים את האפרסמון לקוביות קטנות

4. מערבבים את כל המרכיבים של הסלט בקערה, מוסיפים לימון ומלח ומחכים.

5. בינתיים חותכים את הסלק לפרוסות דקיקות ובקערה מערבבים אותם בנפרד משאר החומרים עם חצי לימון סחוט.

6. את המנגו מקלפים וחותכים לקוביות, ומערבבים בקערה נפרדת עם חומרי הסלסה.

7. מניחים בצלחת רחבה את פרוסות הסלק בשכבה אחידה

8. על הסלק שופכים את הסלט הטרי

9. על הסלט שמים את הסלסה ומטבלים בשמן זית.

להזמנת ארוחות עם אורי מאיר-צ'יזיק – 0522-976638, 04-6063699