כלים

שיפודי שקדי עגל - מתכון מיוחד לשקדי עגל בצ'אטני מנגו, צ'ילי סלסת עדשים שחורים, כולל מתכונים לצ'טני מנגו ולסלסת העדשים השחורים. מתכון טאפאס מיוחד של פז מידן ואורנית עובדיה, נציגות בית הספר למלונאות תדמור, שהגיעו עם טאפס זה ואחרים לשישיית הגמר בתחרות הטפאסים הבינלאומית של בתי ספר לקולינריה

רכיבים:

- 500 גר שקדי עגל

- 2צ'ילי אדום

צ'אטני מנגו:

3 יחידה מנגו

3 שיני שום

חצי כפית שורש ג'ינג'ר מגורר

150 גר סוכר דמררה

6 תרמילי הל

אגוז מוסקט

כוס חומץ בן יין לבן

סלסת עדשים שחורים:

-250 גר עדשים שחורים מבושלים

- חצי פלפל צ'ילי אדום

- צרור כוסברה

- 50 גרם נענע

- בצל סגול

- שמן זית

מיץ לימון

מלח

פלפל

אופן ההכנה:

מתכון לצ'אטני מנגו:

שמים את כל המרכיבים בסיר, מבשלים על אש גבוהה עד רתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים למשך כחצי שעה עד לקבלת מרקם סמיך (כמו ריבה).

מתכון לסלסת עדשים שחורים -

מסננים את העדשים מנוזלי הבישול.

קוצצים את הנענע והכוסברה והבצל והצ'ילי השה.

מערבבים עם העדשים ומתבלים במלח פלפל מיץ לימון שמן זית.

הכנת שיפודי שקדי עגל:

מנקים את שקדי העגל וחותכים לקוביות של כ30 גרם.

פורסים צ'ילי לאמנסה דק.

משפדים את הקוביות שקדי עגל בשיפוד כאשר על כל שיפוד יש 3 קוביות וביניהם פרוסת צ'ילי.

צולים את השיפודים על גריל עד להשחמה.

מניחים על צלחת הגשה מעט מהסלסת עדשים ועליה מניחים שיפוד אחד.

על השיפוד מוזגים מעט מהצ'טני מנגו.