כלים

שומרי הכשרות בפסח לא צריכים לוותר על עוגיות טעימות: עוגיות קוקוס מנצ'לו - מתכון מומלץ של רולדין לעוגיות כשרות לפסח, מתוך קולקציית הקינוחים החדשה של הרשת

מרכיבים:

תבנית מרופדת בנייר אפייה

העוגיות:

470 גרם סוכר (2 + 1/3 כוסות)

7 חלבונים

280 גרם קוקוס טחון (2 + 3/4 כוסות)

2 כפיות גרם גרדת לימון (מ -1 לימון קטן)

2 טיפות תמצית וניל

אופן הכנת העוגיות:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

טורפים מעל בן מארי* את החלבונים והסוכר עד להמסת הסוכר.

מעבירים למערבל מזון, מוסיפים גרידת לימון ותמצית וניל ומקציפים עד לקבלת קצף יציב (כ- 10 דקות במהירות גבוהה).

מנמיכים את המהירות ומוסיפים את הקוקוס בהדרגה.

מזלפים בעזרת שק זילוף על גבי נייר האפייה, מקפידים לשמור רווח של 3 ס"מ בין העוגיות.

מכניסים לתנור ומנמיכים את החום ל 170 מעלות.

אופים במשך 14-12 דקות, עד לקבלת עוגיות עם גוון זהוב בהיר.

* בן מארי - ממלאים סיר במים עד למחציתו ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מניחים מעליו סיר נוסף, מניחים מעליו סיר נוסף, שתחתיתו אינה נוגעת במים. שמים בו את המצרכים ומחממים עד להמסה מלאה.