כלים

מתכון גורמה מהיר- דג סלמון במיסו, עם תרד מוקפץ ותוספות מעניינות, ממטבחה של השפית מירב שפילמן, בעלת הקייטרינג עיצובים בטעמים. שפילמן הייתה בעבר השף של השגריר הבריטי והשגריר האמריקאי

מצרכים לסלמון במיסו

1פילה סלמון  לפרוש ל4 נתחים

רבע כוס מחית מיסו ניתן  לקנות בכל סופר מזרח מערב,או טיב טעם

2 כפות גינגר מגורד

חצי כוס מיונז רצוי הלמנס

חצי כוס  פריגת תפוזים קפוא (מרוכז)

כף שמן שומשום

1 תפוז פרוס לפרוסות

מצרכים לתרד מוקפץ

1 קג תרד שטוף

רבע כוס צימוקים

חצי כוס זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים

רבע כוס שמן זית

חצי כוס חומץ בלסמי

הוראות הכנה - לסלמון במיסו

יש לערבב יחדיו את כל המרכיבים המיועדים למנה הזו (ולא את המרכיבים של התרד המוקפץ) עד לקבלת תערובת אחידה . למרוח על נתחי הסלמון  לעטר בפרוסות התפוז. לחמם את הגריל בתנור ולצלות כ 8 -10 דקות (יש לצלות לא קרוב מדי לגריל אלא במרחק מה).

הוראות הכנה תרד מוקפץ

להשרות את הצימוקים והזיתים בבלסמי עד חצי שעה

לחמם מעט מהשמן על מחבת טפלון  ולהקפיץ קלות את התרד (2 דקות). תוך כדי עירבוב להניח בצד לשפוך את התערובת בלסמי למחבת ולצמצם ולהסמיך כ 5 דקות על אש גבוהה. לסדר את צלחות ההגשה עם התרד ליצוק  את רוטב הבלסמי מעל להניח לצידו את הסלמון ולהגיש

בתאבון!