צחי בוקששתר, שף ובעלים של Black Bar 'n' Burger מציג מנה אביבית וכשרה לפסח המצטרפת החודש לתפריט ההמבורגרים של רשת המסעדות. מנת הRT שוֹק ( 65 ₪) בכיכובו של ירק העונה מורכבת מפרוסות ארטישוק ופרגית , מוקפצות עם גרגרי חומוס, גזר, בצל, פטרוזיליה והרבה טעם

כלים

פרוסות ארטישוק ופרגית מוקפצות עם גרגרי חומוס ,גזר ,בצל ,פטרוזיליה והרבה טעם - שף צחי בוקששתר Black Bar 'n' Burger

ל- 4 מנות

2 בצלים בינוניים, רצוי מוארכים בצורתם

3 כפות שמן זית

750 גרם 'פרגית' – ירך עוף ללא עצם

1 כפית בהרט

1 כפית פפריקה מרוקאית גרוסה גס

¼ כפית כורכום

1 שן שום

2 כפות לימון כבוש

12 תחתיות ארטישוק מבושלות

כוס גרגרי חומוס מבושלים

½ צרור פטרוזיליה, קצוצה גס

הכנה:

את הבצל חותכים לפלחים לאורך, כל בצל ל-8 פלחים. את תחתיות הארטישוק חותכים לשמיניות. חותכים את העוף לרצועות ואת הלימון הכבוש טוחנים עם שן השום במיקסר מוט.

על מחבת / ווק יבש מקפיצים את פלחי הבצל עד שהם מתחילים להיחרך, מוסיפים את העוף, חתוך לרצועות דקות, את השמן ואת הארטישוקים. ממשיכים להקפיץ. מוסיפים את התבלינים, ואחר כך את הלימון עם השום. עכשיו מצרפים את הפטרוזיליה והחומוס, מקפיצים עוד מעט ומגישים. מומלץ עם פלח לימון.