מתכון ללחם בריאותי : "לחם אירית" להכנה ביתית, לחם חצי מלא עם "סיבי נופר" - ללא סוכר, ללא שמן, ללא חומר משמר

כלים

"לחם אירית" החדש בניגוד לכל לחם אחר, שומר על טריות מלאה למשך שלושה ימים, ללא תוספת חומר משמר כלשהו. יתרונותיו של לחם חצי מלא הם שהוא קל ועדין וכן רך וטעים יותר מלחם מלא רגיל.

4 כפות "סיבי נופר" שהוספו למתכון, גורמים ללחם החדש להיות רך וטעים יותר מלחם רגיל, ללא צורך בהוספת סוכר ושמן. "סיבי נופר" מעשירים את הלחם בערך תזונתי גבוה: ויטמינים, מינרלים, דגנים מלאים וסיבים תזונתיים. הסיבים התזונתיים סופחים מים ותופחים בקיבה. הם גורמים להרגשת שובע וכך הלחם החדש אף מסייע להורדת משקל.

"לחם אירית" החדש פותח על ידי אירית פנחס בעלת חברת הקייטרינג "אירית קייטרינג". את המוצר "סיבי נופר" ניתן להשיג בחנויות הטבע ובתי המרקחת ברחבי הארץ.

מתכון - לחם חצי מלא

המצרכים:

2 כוסות קמח לבן מנופה

1 כוס קמח מלא מנופה

4 כפות סיבי נופר

1.5 כפיות מלח

50 גרם שמרים טריים או 2.5 כפיות שמרים יבשים

1.5 כוסות מים פושרים

ההכנה:

לקערת מיקסר עם וו לישה להכניס את הקמחים, סיבי נופר ומלח.

לערבב את כל החומרים היבשים יחד לפיזור אחיד של המלח והסיבים.

להוסיף את השמרים והמים (אם משתמשים בשמרים טריים, לפורר אותם מעל החומרים בקערה) ולהתחיל ללוש במהירות נמוכה כדקה.

לעצור את פעולת המיקסר ולגרד את הבצק שנדבק לדפנות הקערה.

להמשיך ללוש במהירות בינונית עוד כ-8 דקות. הבצק אמור להיות דביק בסוף הלישה.

לאסוף את הבצק מדפנות הקערה למרכז הקערה למעין כדור (כדאי להיעזר בלקקן) ולכסות בניילון נצמד להכפלת הנפח (כ-40 דקות).

לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, לחלק אותו לשני חלקים שווים.

ליצור מכל חלק כיכר (עגולה, אובלית וכד'..) ולהניח את הכיכרות בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה, עם רווח גדול ביניהן.

לפזר מעל הכיכרות מעט קמח ולכסות במגבת להתפחה נוספת עד להכפלת הנפח (עוד 30-40 דקות).

כ- 15 דקות לפני תום ההתפחה (תלוי בתנור), לחרוץ בכיכרות מספר חתכים בסכין חדה ולחמם את התנור לחום של º190.

כאשר התנור חם, לאפות את הכיכרות כ-25 דקות. הלחם מוכן כאשר נקישה על התחתית שלו משמיעה צליל חלול.

לצנן את הכיכרות על רשת ולהמתין לפחות 15-20 דקות לפני החיתוך.

הערות:

· לאחר הלישה הבצק אמור להיות מעט דביק וזה בסדר, לאחר ההתפחה הראשונה הסיבים יספגו את הנוזלים והבצק יהיה נוח לעיצוב.

· בגלל הבצק הדביק לא מומלץ להכין לחם זה בלישה ידנית אלא רק במיקסר.

· ניתן לעצב כיכר לחם אחת גדולה ולהאריך את זמן האפיה ל 40-45 דקות.

· שאריות לחם טרי ניתן לפרוס ולהקפיא עטוף היטב ולהפשיר בטמפרטורת החדר.