חנוכה הוא חג הלביבות, אבל לאכול לביבות במשך 8 ימים זה קצת מוגזם. אפשר לגוון בהכנת קרוקטים, אותם גלילי תפוחי אדמה הנימוחים בפה שישראלים מורגלים בדרך כלל לקנותם קפואים

כלים

מצרכים

2/3 כוס שמן

2 כוסות קמח

3 כוסות חלב

4 תפו"א "דוד משה" למילוי ואפיה

1 ביצה

רבע כפית פלפל אנגלי

מלח ופלפל לפי הטעם

שמן לטיגון

אופן ההכנה

להכין פירה מתפוחי האדמה. בסיר, לחמם את השמן ולהוסיף את הקמח. לערבב היטב על מנת שלא ייוצרו גושים. להוסיף חלב עד שהתערובת חלקה.להוריד מהאש ולהוסיף את הפירה ואת התבלינים.

לקרר לטמפרטורת החדר. יוצרים מהתערובת גלילים וטובלים בביצה טרופה ואחר כך בפירורי הלחם. מטגנים בשמן עד להזהבה.