מתכון מיוחד ללביבות תפוחי אדמה, מז'אנר הבישול הפולני העכשווי. המתכון שייך לשפיות אגניישקה קרנגליצקה ואגתה וויידה מרשת מסעדות העילית קרנגליצי בוורשה, שהנחו החודש סדנת הכרות עם המטבח הפולני בבית הספר תדמור

כלים

לביבות תפוחי-אדמה

חומרים:

2 ק"ג תפו"א גדולים

4 בצלים בינוניים

3-4 ביצים

10-12 כפיות קמח

שמן לטיגון

מלח, פלפל

קמצוץ מיורן

אופן הכנה:

  1. מקלפים את תפוחי האדמה.
  2. מרסקים (מגררים) אותם.
  3. מגררים גם את הבצלים.
  4. מוסיפים ביצים ומתבלים בסוכר, מלח ופלפל.
  5. מוסיפים קמח חיטה.

(יש להמנע מליצור מסה סמיכה מדי).

  • מוסיפים מיורן.
  • מחממים שמן במחבת.
  • יוצרים לביבות ומטגנים אותן לצבע זהוב.
  • מוציאים ומספיגים את עודף השמן.

הרכבת המנה

  • מגישים לביבת תפו"א עם כף של מוס מקרל וסלט מלפפונים.