כלים

לחם כוסמין ביתי - מתכון בריאותי ללחם כוסמין באפייה ביתית, מתוך סדנת הבישול הבריאותי של שף קלאודיו פלסיאר בבית הספר לבישול תדמור

קמח כוסמין

המצרכים הדרושים:

500 גר' קמח כוסמין מלא או שילוב של מלא ולבן (למפונקים)

כף שמרית

2 כפות סילאן

כפית מלח

כף שמן זית

380 מל' מים חמימים

אופן ההכנה:

לשים היטב, מתפיחים כ-40 דקות, שוב לשים ושוב מתפיחים לשעה.

לאחר העיבוד בפעם השנייה, עוטפים את הבצק בשמן זית.

מניחים בתבנית לחם, מחממים תנור ל-250 מעלות, מורידים ל-200 ואז מכניסים את התבנית ול-10 דקות מניחים לה בחום גבוה ואז מנמיכים ל-180 מעלות לעוד כחצי שעה או עד שמשחים.